Kirjoituskutsu ammattilaisille

Kokoamme tietopankkiin kokemustietoon pohjautuvaa informaatiota ammattilaisten näkemyksistä traumojen hoidosta. Osallistu kanssamme tietopankin kasvattamiseen ja kerro kokemuksistasi! Kirjoittajan nimeä ei julkaista,…...
18 helmikuun, 2018

Kokoamme tietopankkiin kokemustietoon pohjautuvaa informaatiota ammattilaisten näkemyksistä traumojen hoidosta. Osallistu kanssamme tietopankin kasvattamiseen ja kerro kokemuksistasi! Kirjoittajan nimeä ei julkaista, ellei siitä erikseen sovita kirjoittajan kanssa. Kirjoitukset voi lähettää osoitteeseen info@disso.fi. Kirjoituskutsuun ovat tervetulleita vastaamaan muutkin kuin yhdistyksen jäsenet. Sovimme aina henkilökohtaisesti kirjoittajan kanssa julkaisuun liittyvistä yksityiskohdista.

Sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset tarvitsevat tietoa dissosiaatiohäiriön tunnistamisesta ja toipumisorientoituneesta käytännön asiakastyöstä. Traumatisoituneet leimataan liian usein erilaisin psykiatrisin leimoin toivottomiksi tapauksiksi. Tuotetaan tietoa toivosta ja inhimillisistä kohtaamisista avuksi ja tueksi muille ammattilaisille. Jaa siis positiiviset kokemuksesi työskentelystä meidän dissojen kanssa! Miten dissosioitunutta persoonallisuutta kohdataan? Millaista on hyvä hoito? Emme ole toivottomia. Miltä toipumisen matka näyttää ammattilaisen silmissä? Miten työskentelet?

Otamme myös mielellämme vastaan julkaisuehdotuksia muualla julkaistuista artikkeleista, joissa käsitellään traumojen hoitoa.

Lisää kirjoituksia ammatilaisilta

Kompleksinen trauma: 12 periaatetta traumasta toipumiseen kehollisen kokemuksen avulla

Kompleksinen trauma: 12 periaatetta traumasta toipumiseen kehollisen kokemuksen avulla

Traumaattisia tapahtumia sattuu monenlaisissa tilanteissa. Traumaattiset tapahtumat voivat järkyttää, musertaa ja lamauttaa äkisti, ja niistä voi aiheutua elinikäisiä psykologisia ja fysiologisia traumaoireita.

Koska vaaran ja ahdistuksen kokemukset ovat trauman olennaisia osia, traumasta toipuminen psykoterapian avulla vaatii paljon uskoa ja luottamusta.  Potilaan on tärkeää voida uskoa siihen, että traumakokemuksen aiheuttamasta kärsimyksestä voi parantua. Toimiva hoitosuhde psykoterapeutin kanssa perustuu luottamukseen. On myös tärkeää uskoa, että lopputuloksesta huolimatta traumatyö on tekemisen arvoista.

Tämä artikkeli perustuu Peter Levinen vuonna 1997 julkaistuun inspiroivaan kirjaan. Oma lähestymistapani trauman hoitoon on muodostunut mm. Levinen työn pohjalta.

Traumakokemuksille altistuminen vaikuttaa ihmisiin hyvin yksilöllisesti. Pähkinänkuoressa traumaoireet syntyvät, koska hermosto käsittelee menneisyyden traumakokemusta kuin se olisi edelleen vallitseva vaaratilanne. Trauman vuoksi harmittomat tilanteet voivat laukaista ahdistuksen tunteita. 

lue lisää

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Copyright © 2024 Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry