YHDESSÄ ON ENEMMÄN!

Tule mukaan kehittämään vertaistukea ja tuottamaan tietoa traumasta, dissosiaatiosta ja toipumisesta. Traumatisoitumisen vaikutukset yksilön elämään jäävät helposti tunnistamatta.

Suomalainen palvelujärjestelmä tarvitsee lisää asiantuntija- ja kokemusasiantuntijatietoa trauman vaikutuksista ja rakenteellisesta dissosiaatiosta.

Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry:n arvot:

Yhdessä

Teemme yhteistyötä asiantuntijoiden, vertaisten sekä muiden yhteisöjen kanssa edistääksemme oikeanlaisen tuen saamista. Yhteisen asian eteenpäin vieminen tukee toipumista ja vahvistaa. Olemme kannustavia ja annamme toisillemme toivoa ja turvaa.

Avoimesti

Rohkaisemme avoimuuteen dissosiaatiohäiriön suhteen – emme ole syyllisiä traumaan. Toimimme avoimesti keskustellen, vältämme vastakkainasettelua ja pyrimme poistamaan ennakkoluuloja ja leimoja.

Turvallisesti

Olemme turvallinen yhteisö. Pidämme erilaisuutta rikkautena ja kaikkia ihmisiä arvokkaina. Yhdistys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton ja sitoudumme sen sääntöihin ja arvoihin. Toimintamme perustuu tutkittuun tietoon ja kokemukseen.

Suomen Trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry on perustettu vastaamaan tiedon tarpeeseen.

Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry on perustettu lokakuussa 2017 yhteistyössä kokemusasiantuntijoiden ja trauma-alan asiantuntijoiden kanssa. Idea yhdistyksestä syntyi Viisi naista, sata elämää -kirjaprojektin (www.dissociation.fi) ja sen ympärille muodostuneen dissosiaatioyhteisön piirissä.

Yhdistyksen tarkoituksena on tuottaa ja jakaa tietoa psyykkisestä traumatisoitumisesta ja dissosiaatiosta sekä kehittää erilaisia vertaistukimenetelmiä. Haluamme tehdä moniammatillista yhteistyötä traumojen hoidon hyväksi ja rakentaa siltoja eri toimijoiden välille.

Kuka voi liittyä jäseneksi?

Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa, joka on kiinnostunut psyykkisestä traumatisoitumisesta ja siitä johtuvista oireista. Jäseneksi voivat liittyä psyykkisiä traumoja kokeneet ihmiset ja heidän läheisensä, trauma-alan ammattilaiset sekä kaikki, jotka haluavat jollakin tavalla tukea yhdistyksen toimintaa tai ovat kiinnostuneita traumatiedon lisäämisestä suomalaisessa palvelujärjestelmässä.

Jäsenmaksu vuodelle 2018 on 20€. Liittyessäsi jäseneksi sinun tulee hyväksyä yhdistyksen säännöt.

Jäsenedut

Disso ry on Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistys. Jäsenemme ovat oikeutettuja Mielenterveyden keskusliiton jäsenetuihin.

Mai Peltoniemi

Yhdistyksen puheenjohtaja

Kokemustutkija, sosionomi (YAMK). Olen terapeuttisen yhteisöhoidon ja huumekuntoutuksen asiantuntija. Ymmärrykseni traumasta ja toipumisesta perustuu paitsi ammatilliseen osaamiseen myös omakohtaiseen kokemukseen.

Sari Miikki

Rahastonhoitaja

Olen 39-vuotias kahden lapsen äiti sekä turvallisuusalan tradenomi Helsingistä. Elin lapsuuteni väkivaltaisessa alkoholistiperheessä, minkä vuoksi minulla on dissosiaatiohäiriö, jota hoidetaan traumapsykoterapialla. Rakkaimmat harrastukseni ovat laulaminen, kirjoittaminen sekä lukeminen ja uusien asioiden opettelu.

Noora Seppälä

Hallituksen jäsen

Olen Noora, 34-vuotias mentor–rinnallakulkija-koulutuksen käynyt nainen. Omien oireideni taustalla on monenmuotoista väkivaltaa sekä kokemus emotionaalisen hoivan ja tuen puutteesta, jotka ovat aiheuttaneet minulle dissosiaatiohäiriön. Sydäntäni lähellä on erityisesti ajatus siitä, että tulevaisuudessa voin olla vaikuttamassa tiedon lisäämiseen psyykkisestä traumatisoitumisesta ja rakenteellisesta dissosiaatiosta. Tämä johtaisi näkemykseni mukaan dissosiaatiohäiriöiden parempaan tunnistamiseen ja hoitoon. Vapaa-ajallani värkkäilen kaikkea esteettistä ja luen mielelläni myös paljon kirjoja – laidasta laitaan!

Minna Torikka

Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Olen 40-vuotias NDT-fysioterapeutti ja kahden lapsen äiti Lahdesta. Minulla on varhaisen vuorovaikutuksen traumatausta ja olen kokenut lapsuudessa pitkäaikaista seksuaalista hyväksikäyttöä, joiden johdosta minulla on rakenteellinen dissosiaatiohäiriö. Omaa terapiaa takana 5 vuotta ja ammatillisesti erityisesti kehollisuuden huomioinnin kehittäminen eheytymisen tukena kiinnostaa. Harrastelen tanssia ja sirkusta sekä nautin kaikesta uusien asioiden opettelusta.

Minja-Tiina Kaistinen

Hallituksen jäsen

Olen 35-vuotias, vapaaehtoisesti lapseton mielenterveysaktiivi. Asun vaimoni kanssa Helsingissä ja olen vakavan traumatisoitumisen vuoksi työkyvyttömyyseläkkeellä. Minulle tärkeitä asioita ovat elinikäinen oppiminen, leimasin- ja paperiaskartelu, vertaistukitoiminta, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja eläinten oikeudet.

Satu Martikainen

Sihteeri

Olen 46-vuotias traumaselviytyjä. Elin lapsuuteni väkivaltaisessa alkoholistiperheessä ja olin samaan aikaan koulukiusattu. Näiden seurauksena minulla on dissosiaatiohäiriö, jota hoidettiin virheellisesti kaksisuuntaisena mielialahäiriönä 11 vuotta. Traumaterapian aloitettuani palasin takaisin työelämään puolessa vuodessa oltuani 11 vuotta työkyvytön. Lisäksi pääsin Valmentamon vapaaoppilaspaikalle ja kouluttaudun LCF Life Coachiksi.

Jonna Tähtinen

Hallituksen jäsen

Olen 36-vuotias myyntityötä tekevä nainen Turusta. Olen valmistunut Kriisikeskukselta vapaaehtoistyöntekijäksi ja tällä hetkellä opiskelen Life Coachiksi. Minulla on kompleksinen traumatausta ja olen kärsinyt sen takia myös dissosiaatiohäiriöstä. Olen toiminut kokemusasiantuntijana ammattilaisille trauman purkamisesta terapiassa. Koen tärkeäksi, että asiasta puhutaan avoimemmin, traumataustaiset saavat oikeaa hoitoa ja ammattilaiset lisää tietoa.

Taru Nordlund

Hallituksen varajäsen

Olen 50-vuotias professori. Minulla on traumatausta, ja olen erityisesti kiinnostunut traumakokemusten kielentämisesta ja traumatiedon välittämisestä. Vapaa-aikanani liikun, matkailen, luen ja kirjoitan.