Disso ry:n uuden työntekijän tervehdys.
Disso ry:n puheenjohtajan mietteitä vuodesta 2022 ja tulevasta Vakauttava Voimaheimo -hankkeesta.
www.disso.fi
Arielle Schwartzin artikkelin tästä traumavasteesta ovat kääntäneet Itä-Suomen yliopiston englannin kielen ja kääntämisen opiskelijat Minna Ruokosen ohjauksessa.Duodecim-lehti - Mitä diagnoosit ovat ja mitä väliä sillä on?
www.duodecimlehti.fi
Diagnooseja tulee ja menee.Podcast – Traumainformoitu toivo
traumainformoitu.fi
Podcast Traumainformoitu toivo on podcast traumatisoitumisen vaikutuksista, mutta ennen kaikkea paranemisesta ja toivosta. Jaksoissa käsitellään traumainformoidun orientaation eli traumatietoisen t...Traumatyöskentelyn myötä on vapautunut valtavasti energiaa, kun ei tarvitse enää salailla, pelätä, varoa etten vahingossa osu lähelle lukittua lokeroa. Koen kuin vuosi vuodelta löytäisin syvemmin aidon itseni – tarpeideni, tunteideni, rajojeni, ilojeni äärelle, syvempään yhteyteen. Ja mitä syvemmin koen yhteyttä itseeni, sitä syvempään yhteyteen kykenen myös muiden kanssa. Enää en ole yksin. Enää ei tarvitse salailla, pelätä, piiloutua. Saan olla esillä juuri sellaisena kuin olen.
Ja mikä ihme se onkaan, kun pystyn tuntemaan nämä osat ja olemaan läsnäolossani niille kuiskaten:
”Olen tässä. Minä olen nyt vihdoin tässä. Kerro rakkaani, minä kuuntelen sinua. Se on ohi nyt. Tule kotiin. Tule kotiin luokseni.” Ja tämä on syvintä rakkautta, mitä olen ikinä tuntenut. Minun rakkauttani.
Muutos on myös mahdollisuus ja uupumisoireista pääseminen olisi vuosien jatkuvat kuormituksen jälkeen todella, todella hienoa. On inhimillistä vertailla itseään ja saavutuksiaan muihin, mutta hedelmällisempää olisi asettaa itse omat tavoitteensa juuri niiden voimavarojen mukaan, joita itsellä tällä hetkellä on.
Mitä voimavarojen kasvattamisen eteen voi tehdä? Nadine Burke Harrisilla on hyviä uutisia traumatisoituneille: ei ole koskaan liian myöhäistä korjata trauman aiheuttamia vaurioita ja ohjelmoida uudelleen kehon stressireaktiota.
Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry on perustettu lokakuussa 2017 yhteistyössä kokemusasiantuntijoiden ja trauma-alan asiantuntijoiden kanssa. Idea yhdistyksestä syntyi Viisi naista, sata elämää- ja Five Survivors, a Hundred Lives – kirjaprojektien ja niiden ympärille muodostuneen dissosiaatioyhteisön piirissä.
Yhdistyksen tarkoituksena on tuottaa ja jakaa tietoa psyykkisestä traumatisoitumisesta ja dissosiaatiosta sekä kehittää erilaisia vertaistukimenetelmiä. Haluamme tehdä moniammatillista yhteistyötä traumojen hoidon hyväksi ja rakentaa siltoja eri toimijoiden välille.