Tutustu kouluttajiimme ja kokemusasiantuntijoihimme

Kouluttajat ja kokemusasiantuntijat ovat yksityishenkilöitä ja he tarjoavat palvelunsa maksullisina.

Jonna Tähtinen

Jonna Tähtinen

Esiinnyn luennoitsijana ammattilaisille, vertaisille ja vapaaehtoistyöntekijöille. Teemoinani ovat seksuaalisen hyväksikäytön aiheuttaman trauman ja kiintymyssuhdetrauman kokeneen ihmisen kohtaaminen eri järjestelmissä sekä trauman altistus terapiaprosessissa. Olen puhunut myös päihteettömyydestä ja trauman vaikutuksista mm. nuorille.

Olen luennoinut esimerkiksi Tampereen yliopistolla, Kuopion yliopistollisessa keskussairaalassa, kriisikeskuksella, ensi- ja turvakotien avopalveluyksikössä sekä erilaisissa koulutustapahtumissa.

Luennoillani yhdistän oman kokemustarinani ja selkeiden työkalujen antamisen kuuntelijalle. Olen saanut paljon kiitosta esiintymisestäni ja luentojeni kokonaisuudesta.

Olen Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry:n puheenjohtaja, yrittäjä, perheenäiti ja ennen kaikkea traumaselviytyjä. Asun Turussa mutta luennoin eri puolella suomea. Ota yhteyttä sähköpostilla, niin kerron lisää. 

Minna Torikka

Minna Torikka

Hei, toimin kokemusasiantuntijana sekä fysioterapian ammattilaisena. Osaan kertoa dissosiaation vaikutuksista niin omakohtaisesti arkielämän ja mielen tasolla, kuin myös neuvoa keinoja erityisesti kehollisten oireiden tasapainottamiseen, omien rajojen opetteluun ja tunnusteluun sekä vireystilan säätelyyn liittyen.

Minua voi tavoitella sähköpostitse, josta annan sitten tarkemmat yhteystietoni.   Asun Lahdessa.

Mai Peltoniemi

Mai Peltoniemi

sosionomi (YAMK), yhteisövalmentaja, kokemustutkija, kouluttaja, neuropsykiatrinen valmentaja, työnohjaaja (opisk.)

Riippuvuuksiin ja traumaan liittyvää ymmärtämistä ja erityisosaamista tarvitaan lähes kaikissa sosiaali- ja terveysalan palveluissa. Jotta hoito olisi tuloksellista ja toipuminen mahdollista, traumataustan tunnistamisen lisäksi trauman vaikutuksia ja rakenteellisesti dissosioituneen persoonan logiikkaa tulee ymmärtää syvällisesti. Ymmärtäminen ja oikea tieto mahdollistavat laadukkaan kohtaamisen, joka tuottaa onnistumisia ja työn iloa. Asun pääkaupunkiseudulla.

Klikkaa itsesi tästä Main kotisivuille.

Johanna Tamminen

Johanna Tamminen

Olen toiminut luennoitsijana mm. lähihoitajaopiskelijoille ja kouluttajana seurakuntien palvelevan puhelimen vapaaehtoisille sekä vertaistukiryhmissä. Taustalla on lapsuudessa koettu graavi seksuaalinen hyväksikäyttö ja sen aiheuttama tahaton lapsettomuus, elämä alkoholistiperheessä, koulukiusaaminen, väkivaltaisen parisuhteen ja hoidon pitkä odottaminen.

Hoitoputkea on nyt 8. vuosi menossa ja tervehtyminen hyvällä mallilla.

Lisäksi miehelläni on kokemusta niin hyväksikäyttäjien kuin -käytettyjen kohtaamisesta ja traumatisoituneen puolison kanssa elämisestä.
Ensisijaisesti työskentelen yksin, mutta yhdessäkin voimme työtä tehdä. Asun Tampereella.

Mia Behm

Mia Behm

Traumatausta on ikävä syntymälahjani. Jatkoa traumaattisten tapahtumien ketjulle tuli lapsuudessa mm.lukuisista hylkäämisistä, nuoruudessa seksuaalisesta hyväksikäytöstä, aikuisuudessa rajusta lähisuhdeväkivallasta. Myös päihdetausta, niin kuntoutujana kuin läheisenä, on tullut minulle tutuksi.
Henkiset voimavarani löytyvät jälkikasvustani sekä luonnosta ja omista eläimistäni. Pihassa on seitsemän koiraa ja kukko kanoineen. Hiirijahtia johtaa Kissa-vanhuksemme. Täysi-ikäiset lapseni pitävät minua ajan hermolla, lapsenlapsi antaa minulle työkalut lapsenmielen löytämiseen.
Haluan kokemustoimijana olla tekemässä työtä traumaattisten tapahtumasarjojen katkaisemisessa. Tukena niissä tilanteissa, joita en itse aikanaan ymmärtänyt epänormaaleiksi. Oman tarinani saa viimein tarkoituksensa toimiessani vertaisena, luennoitsijana tai vaikkapa kehitystyössä. Myös hoitopolku ja tukiviidakko ovat tuttuja. Perushoitajan sekä koulunkäyntiavustajan tutkintoni tuovat työskentelyyni omat vivahteensa.
Minut löytää Porista. Sähköpostitse saat lisätietoa.

Anna Perälä

Anna Perälä

Olen koulutettu kokemusasiantuntija. Tarinaani kuuluu lapsuudenaikainen seksuaalinen hyväksikäyttö, dissosiaatiohäiriö ja traumaperäinen stressireaktio ja siitä toipuminen. Olen pitkälti jäänyt virallisten auttamistahojen ulottumattomiin ja läpikäynyt pitkän ja vaikean toipumistien etsiessäni keinoja selviytyä. Nykyään olen selviytyjä ja haluan tarinallani ja esimerkilläni auttaa muita uhreja sekä kouluttaa ammattilaisia ja vapaaehtoisia, miten kohdata uhreja paremmin. Olen toiminut kokemusasiantuntijana mm. ammattikorkeakoulussa ja ammattiopistossa sairaanhoitaja- ja lähihoitajaopiskelijoille sekä erilaisissa ammattilaisten ja vapaaehtoisten seksuaaliväkivaltaan liittyvissä koulutuksissa. Teen myös mediayhteistyötä. En jännitä suurenkaan yleisön edessä puhumista ja tulen mielelläni luennoimaan eri puolille Suomea. Asun nykyisin Seinäjoella.

Anu Miettinen

Anu Miettinen

Kasvatustieteen maisteri - kasvatuspsykologia, tradenomi sekä kokemustutkija

Lapsuuden traumoilla on usein tapana kätkeytyä, jonka johdosta ne voivat vaikuttaa ihmisen myöhempään elämään myös salakavalasti, joskus ihmisen itsensäkin tunnistamatta yhteyttä mennen ja nykyhetken välillä. Myös yhteiskunnan eri tahoilla traumaymmärryksessä ja kohtaamisessa on vielä parantamisen varaa. Tutkin Pro Gradu -tutkielmassani lapsuuden traumatisoitumisen vaikutuksia myöhempään elämääni. Näkökulmana minulla on ihmisen psykologis-biologis-sosiaalinen kokonaisuus sekä viitekehyksenä persoonallisuuden rakenteellinen dissosiaatioteoria, polyvagaalinen teoria ja kiintymyssuhdeteoria. Luennoin kaksinaisroolissa – kokijana ja ammattilaisena – traumatisoitumisen vaikutuksista myöhempään elämään, erityisesti ihmissuhteisiin ja vanhemmuuteen. Ylisukupolvisen trauman kierteen katkaisu on meidän kaikkien vastuulla. Asun Oulussa, mutta luennoin ympäri Suomea.

Klikkaa tästä Pro Gradu – tutkielmaani: ”Mantelitumake ei pohdi – Autoetnografinen tutkimus lapsuuden traumatisoitumisen vaikutuksista myöhempään elämään

Toimitko kokemusasiantuntijana tai kouluttajana?

Tällä sivulla voidaan julkaista Disso ry:n jäsenten yhteystietoja.