Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry:n  taidenurkkaus

Esittelemme tällä sivulla trauma selviytyjien tuottamaa taidetta. Meille voi lähettää… Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus. Donec ultricies nisl ut felis, suspendisse potenti. Lorem ipsu

Miksi?

Koska taiteella on parantava vaikutus.

Todistajan tarve on Sophie Richmanin mukaan yleismaailmallinen ja yleinen; tutustumme itseemme muiden tunnustamisen kautta. Mutta traumaselviytyjälle, jonka kokemus on kaoottinen ja pirstoutunut, todistajatoiminto on erityisen tärkeää; se tarjoaa mahdollisuuden yhteyden korjautumiseen ja integraatioon.

Vertauskuvallinen taiteellinen ilmaisu mahdollistaa itsemme turvallisen tarkastelun ulkoapäin yhdessä toisten todistajien kanssa. Kun trauma on muuttuu taiteelliseksi tuotteeksi, mahdollistaa se, sekä taitellisen työn aikana ja sen jälkeen, kokemuksen reflektion. Tämä tuo traumatisoituneen identiteettiä kannattelevaan rikkinäisen tarinaan koherenssia.

Taiteen luominen voi johtaa lähes ekstaasilta tuntuviin flow-tiloihin, joissa voi hetkittäin tuntua kuin omaa henkilökohtaista minuutta ei olisi lainkaan. Itseäni on kiinnostanut erityisesti nämä flow-tilat, koska kuten Richmankin toteaa, ne ovat hyvin samankaltaisia kuin hypnoottisen transsit.

Kirjoittanut Kati Sarvela 
Teksti on julkaistu alunperin Traumainformoitu sote ja ope Facebook sivulla.

Galleriamme

Tutustu töihin täällä

Haluaisitko esitellä töitäsi tällä sivulla? Lähetä ne meille osoitteeseen:

info@disso.fi