Norppamaisesta elämästäni

Nimimerkki "Minuhe" kirjoittaa dissosiaatiostaan vertauskuvallisesti: Pysykää pinnalla vain. Minä olen upoksissa. Pinnan alla. Näinkin voi elää, vaikka se on hankalaa....

Nimimerkki ”Minuhe” kirjoittaa dissosiaatiostaan vertauskuvallisesti:

Photo of a Saimaa ringed seal: Jouni Koskela, CC BY-SA 4.0 / Edited from original

Norppamaisesta elämästäni

Pysykää pinnalla vain. Minä olen upoksissa. Pinnan alla.

Näinkin voi elää, vaikka se on hankalaa.

Voitte toki välillä kurkata pinnan alle, mutta älkää tulko tänne. Täällä ei ole hyvä. On paha. On huono.

Elän veden syvyyksissä. Näen vain muutaman metrin eteeni. Välillä käyn hetken vetämässä keuhkoni täyteen ilmaa veden pinnalla. Silloin näen vilahdukselta teidät.

Te pinnan päällä olijat näette horisontin. Tunnette sateen ihollanne ja auringonpaisteen lämmön. Koette kaiken sen mitä pinnan päällinen maailma käsittää. Pystytte vetämään keuhkoihinne ilmaa koska tahansa.

Toisinaan minäkin paistattelen päivää luodolla. Tunnen kulloisenkin säätyypin ihollani. Haistelen ilman tuoksuja. Katselen. Näen horisonttiin asti. Taivaan. Ja auringon. Ja pilvet.

Silloin on hyvä. Silloin riittää. Kun riittää niin ei voi olla paremmin.

Koetaan toisemme jälleen, pinnalla. Toivottavasti vielä monta kertaa.

– ”Minuhe”

Photo by Gilbert Cayamo from Pexels

Photo of Saimaa ringed seal: Jouni Koskela, CC BY-SA 4.0 / Edited from original

Lisää kirjoituksia kokemusasiantuntijoilta

Lähetä meille taidettasi

Lähetä meille taidettasi

Millaiselta maailma näyttäisi, jos ihmisellä ei olisi kykyä taiteelliseen ilmaisuun? Taide koskettaa meitä, koska se koskettaa tunteitamme. Vaikka kieli on eittämättä keskeisin ihmisten välisen vuorovaikutuksen väline, arkikieli ei useinkaan tavoita syvimpää sisintämme. Trauman taakse piiloutuu vahvoja tunteita, joiden ilmaiseminen onnistuu usein vain intuition ja luovuuden kautta. Ilmaisetko iloa, surua, pelkoa, vihaa tai rakkautta runoilla, musiikilla, valokuvilla tai piirroksilla? Julkaisemme kotisivuillamme Taidenurkkauksessa yhdistyksen jäsenten omia taiteellisia teoksia.

lue lisää
Elossa Tuntevainen – Matkaani yksinäisyydestä yhteyteen

Elossa Tuntevainen – Matkaani yksinäisyydestä yhteyteen

Traumatyöskentelyn myötä on vapautunut valtavasti energiaa, kun ei tarvitse enää salailla, pelätä, varoa etten vahingossa osu lähelle lukittua lokeroa. Koen kuin vuosi vuodelta löytäisin syvemmin aidon itseni – tarpeideni, tunteideni, rajojeni, ilojeni äärelle, syvempään yhteyteen. Ja mitä syvemmin koen yhteyttä itseeni, sitä syvempään yhteyteen kykenen myös muiden kanssa. Enää en ole yksin. Enää ei tarvitse salailla, pelätä, piiloutua. Saan olla esillä juuri sellaisena kuin olen.

lue lisää
Toipumismatkastani

Toipumismatkastani

Ja mikä ihme se onkaan, kun pystyn tuntemaan nämä osat ja olemaan läsnäolossani niille kuiskaten:
”Olen tässä. Minä olen nyt vihdoin tässä. Kerro rakkaani, minä kuuntelen sinua. Se on ohi nyt. Tule kotiin. Tule kotiin luokseni.” Ja tämä on syvintä rakkautta, mitä olen ikinä tuntenut. Minun rakkauttani.

lue lisää
Kirje nuorelle minulle

Kirje nuorelle minulle

Kirje Nuorelle minulle 15.10.2019 Rakas nuori minäni, lähestyn sinua kaukaa tulevasta. Haluan kertoa, että kaikista vaikeuksistasi huolimatta sinussa on paljon voimaa. Elämässäsi tulee tapahtumaan myös hyviä asioita ja minä tulen tekemään kaikkeni unelmiesi eteen....

lue lisää

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Copyright © 2024 Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry