Nimimerkki ”Minuhe” kokee, että kaikilla meillä dissosioivilla tärkein voimavara on turvallinen ihmissuhde / turvalliset ihmissuhteet. Tähän voimme lisätä, että turvaa voi antaa myös esim. rakas lemmikki.

”Minuhe” toivoo, että osuu kirjoituksellaan meissä haavoitetuissa siihen paikkaan, mikä meissä on arvokasta, siihen tuntevaan ydinminään, jota kenessäkään meissä ei ole tuhottu.

Photo of two men in sunset (free photo from Pixabay)

Ihmisistä pitävistä ihmisistä

Joskus saattaa käydä niin, että tutustuu ihmiseen, jonka tunnistaa pitävän ihmisistä (usein he pitävät muistakin eläinlajeista kuin ihmisestä). Kun minulle käy noin, niin suojaukseni putoaa: sulan.

Ihmisistä pitäviä ihmisiä on sekä introvertimpia, että ekstrovertimpiä – ja kaikkea sillä jatkumolla.

Ajattelen: ”Siis ootko oikeasti tuollainen? Oletko varma, että pidät ihmisistä? Ihmisistä?” Ja näen hänen hymyilevän sydän täynnä rakkautta. Jos tiedustelen asiaa häneltä niin hän tuntee itsensä ja vastaa: ”Joo, mä pidän ihmisistä.”

Silloin haavoitettu ja pelkäävä, rakas ja herkkätunteinen lapsiosani ottaa ohjat, ja sinänsä hyvin palvellut näennäisen normaali osani, suorittaja, väistyy taka-alalle.

Ja ihmisistä pitävä ihminen antaa minulle anteeksi jokaisen ajoittaisen kömpelyyteni sosiaalisissa kanssakäymisissä, sillä hänelle arvokasta on inhimillisyys.

Ja niin me vietämme ihmisistä pitävän ihmisen kanssa hyvää aikaa. Ja meitä on kaksi, vain me, ja me pidämme toisistamme.

– ”Minuhe”

 


Article photos free from Pixabay. Photos by sasint and Foundry.