DISSO RY:N TARJOAMAA TOIMINTAA

Disso ry:n vertaiskahvilat

 

 

KAHVILATOIMINTA

Kahvilatoimintaa on saanut 1.6.2020 alkaen jatkaa. Jos turvaväli- ja hygieniasuositusta täyttävää sisätilaa ei ole käytettävissä, kahvilanvetäjät voivat harkita kahvittelua ulkona esim. piknikin muodossa. Myös virtuaalisia kokoontumisia (esim. Zoom, Discord) voi käyttää. Yhdistyksen hallituksella ei ole resursseja tarjota teknistä tukea virtuaalisten kokoontumisien järjestämiseen. 

Viimeisin päivitys 12.8.2020. Yliviivatut tiedot eivät ole voimassa, ne on sovittu ennen koronaepidemiaa.

Helsinki

Ke 2.9.2020 klo 18-20 Pasilan asukastalo, Topparikuja 2, 00520 Helsinki

Helsingin vertaiskahvila joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona klo 18-20.

Joensuu

Ke 15.4. klo 18-20 * Paikka: Geneesi, Siltakatu 20 A31, 80100 Joensuu, ryhmätila *

Kuopio

Ke 29.4. klo 17-19 Kuopion Terapiakeskuksen ryhmätila, Vuorikatu 34 A 4 *

Oulu

Kahvila toimii virtuaalisesti kerran kuukaudessa. Ensimmäinen kerta: su 13.9.2020 klo: 13-14.15.

Linkin videotapaamiseen saa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta(miukumauku)disso.fi

Tampere

Ma 4.5. klo 16.30-18.30. Mielenterveysyhdistys Taimi ry:n tilat, Koulukatu 11. (Tule talon taakse sisäpihalle, Disso ry-lappu opastaa perille. Tila on nimeltään Valo.) *

* kokoontumiset joka kuukauden 1. maanantai pl. tammikuu

Rovaniemi

La 16.5. klo 14-16 Rovaniemen Tyttöjen talon tiloissa, osoitteessa Kansankatu 13 A 31, 6. krs. Alaovi on lukossa, joten
soitathan summeria tullessasi.
* Halutessasi saat vertaiskahvilan järjestäjän yhteystiedot viestinta(miukumauku)disso.fi kautta (vaihda (miukumauku) tilalle @-merkki).

Pori

La 4.4. klo 13–15. Paikka: kaupunginkirjaston kahvila, jonne olemme varanneet pöydän. Tule rohkeasti mukaan!

Uutta: Turku

 Ma 24.8 ja ma 21.9. klo 17-19. Paikkana Elämyspuu, osoite Kalastajankatu 1B 20100 Turku. 

Kahvila kokoontuu joka kuun toiseksi viimeinen maanantai klo 17-19.

 

 

Kahvilatoimintaan mukaan

Etsimme nyt kahta vertaiskahvilan vetäjää Lahteen. Olisitko Sinä kiinnostunut toimimaan kahvilakoordinaattorina Lahdessa?

Vetoapua kahvilan aloittamiseen antaa hallituksen jäsen Minna ja lisätietoja vertaiskahvilan vetämisestä saa kahvilavastaavaltamme Viiviltä sähköpostiosoitteesta viestinta(miukumauku)disso.fi (vaihda (miukumauku) tilalle @-merkki).

JOOGAA PALAUTUMISEN TUEKSI TCTSY -

Traumasensitiivinen jooga

 

 

HELSINKI

Vuoden 2020 osalta Disso ry joutuu vielä odottelemaan avustuspäätöksiä ennen kuin voimme tukea joogatoimintaa.

Syksyllä 2019 Helsingissä järjestettiin 10 kerran suljettu ryhmä. Vetäjänä oli Sanna Laukkanen (Joogapolku).  Ryhmän saadusta palautteesta voit lukea tältä sivulta.

 

TURKU

TCTSY – TRAUMASENSITIIVISEN JOOGAN RYHMÄT TURUSSA:

TERVETULOA UUSIIN RYHMIIN!
Joka toinen maanantai, 6 kertaa
Alkaen 16.3.2020

1. Ryhmä 17:15-18:15
2. Ryhmä 18:30-19:30
Kumpaankin ryhmään mahtuu 5 osallistujaa.

- Kurssin hinta: 50/40€ (alennusryhmät itsemääritellysti) käteisellä tai laskulla. (Voit kertoa tiedot ilmoittautumisen yhteydessä.)
- Disso ry:n jäsenet lisäksi -10€

Paikka: Tila 42, Puutarhakatu 42, 20100 Turku

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:
Hanna Dufva
hannadufva(miukumauku)icloud.com (miukumauku tarkoittaa @ merkkiä)

Mitä on TCTSY?

TCTSY - traumasensitiivinen jooga on toipumisen ja palautumisen tuki, jokaisen omaa yksilöllistä kokonaisuutta arvostaen.

Traumaperäiset oireet eivät ole lähtökohtaisesti viallisuutta, vaan kehon loogisia toiminnan muutoksia olosuhteiden tarpeisiin. Tarvittaessa keho kykenee rakentamaan ihmisen suojaksi vahvoja selviytymis- ja suojaamismekanismeja. Pitkällä tähtäimellä näiden taitavien mekanismien ylläpitäminen ja päälle kytkeytyminen voi kuitenkin olla keholle stressaavaa ja uuvuttavaa ja voi johtaa terveyshaasteisiin. Toipumisen ja palautumisen tueksi voi tarvita monenlaisia ja yksilöllisiä välineitä.

TCTSY- metodi pohjautuu neurologiaan, traumateoriaan, kiintymyssuhdeteoriaan ja ennen kaikkea osallistujien oman asiantuntijuuden ja tasaveroisen kohtaamisen kunnioittamiseen. Ohjaajat ovat sertifioituja ja valvottuja metodin eettisessä ja ohjeistetussa käytössä.

Harjoituksen sisältö:
- Harjoituksessa ohjaaja ehdottaa liikkeitä mutta ei tarkkaile, kosketa tai korjaa, jotta osallistuja saa aidosti tilaa itselle sopivien tekemisen tapojen tutkimiselle, valintojen ja omien rajojen tutkimiselle ja vahvistamiselle.
- Liikkeet ja asennot eivät edellytä notkeutta tai muitakaan fyysisiä ominaisuuksia. Liikkeissä ei pyritä tiettyihin muotoihin tai mihinkään tiettyyn tekemisen tapaan.
- Osallistuja voi aina tehdä liikkeet omalla tavallaan ja omassa tahdissa. Kaiken, mikä ei itsestä tunnu hyvältä voi aina jättää tekemättä.

Mukaan voit ottaa:
Alusta (esim. jumppamatto, joogamatto, retkimatto). Vaatteiksi käyvät mitkä tahansa vaatteet, joissa sinun on mahdollisimman mukava olla. Tilassa on tyynyjä, vilttejä ja laina-alustoja.

Muuta:
Harjoitus on hetki kehon palautumisen tukemiselle. Sen vuoksi harjoituksen aikana tai yhteydessä osallistujien traumataustaa tai muuta osallistumisen syytä ei käsitellä puhuen. Tämän vuoksi turvallisuuden ja hyödyllisyyden tueksi on suositeltavaa, että osallistujalla on olemassa terapeuttinen keskusteluyhteys tai muu luotettava, omaa hyvinvointia ja turvallisuutta tukeva ihminen tai yhteisö.

Harjoitus ei sovi päihteiden kanssa eikä sitä suositella akuuttiin kriisitilanteeseen. Voit ottaa yhteyttä ja kysyä, jos mietit harjoituksen sopivuutta omassa elämäntilanteessasi.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:
Hanna Dufva
hannadufva(miukumauku)icloud.com (korvaa miukumauku @-merkillä)

www.hannadufva.fi
www.traumasensitiveyoga.com

Ohjaajasta:
Olen ohjannut taiteen ja hyvinvoinnin ryhmiä monimuotoisissa ryhmissä ja ympäristöissä. Koulutukseltani olen teatteri-ilmaisunohjaaja / nukketeatteritaiteilija, hierojakoulun käynyt ja joogaohjaaja useista koulutuksista. Lisäopintoja minulla on mm. erityispedagogiikasta ja jatkuvana prosessina pyrin päivittämään ohjaajuuttani ja itseäni. Aloitin traumasensitiivisen joogan opinnot 2016 ja valmistuin sertifikaattiopinnoista 2018. Ohjaan TCTSY-metodia ja kirjoitan ja koulutan traumasensitiivisestä ohjauskielestä. Ohjaan tilauksesta myös traumatietoisia rentoutustaitoja ja sanataidetta.

ESTEETTÖMYYSTIEDOT:
Harjoitus on esteettömyyteen pyrkivä ja sopii kaikenkehoisille. Tilan oviaukot ovat valitettavasti kapeat pyörätuolille. Osallistuminen on mahdollista kuunnellen, näköaistia ei tarvita. Tilassa on sukupuolittamaton vessa. Pyrimme turvallisemman tilan periaatteisiin: syrjimättömyyteen ja avoimuuteen esteettömämmän tilan kehittämiseksi. Olethan yhteydessä, jos sinulla on tätä koskevia kysymyksiä, ideoita tai toiveita.

YKSILÖAJAT:
Jos ryhmätoiminta ei tunnu itsellesi parhaalta tai ryhmäaika ei ole sopiva, voit kysyä yksilöaikaa itsellesi tai omalle ryhmälle.

Ilmoittautumistiedot:
Hinta 2e/5e (Disso ry jäsen / muut). Maksu käteisellä.
Voit osallistua yhdelle tai useammalle kerralle.
Ilmoittautumiset tämän lomakkeen kautta:

https://www.tctsy.fi/yhteystiedot

Lisää tietoa:
www.traumasensitiveyoga.com
www.hannadufva.fi

 

Paikka
Lounatuulet Yhteisötalo

Esteettömyystiedot:
Harjoitus sopii kaikenkehoisille.
Inva wc, sukupuolittamattomat wc:t, hissi, ramppi.
Syrjinnästä vapaa alue.

Keho omaksi -ryhmä

KEHO OMAKSI – PSYKOTERAPEUTTINEN KEHO- JA LIIKETYÖSKENTELYN RYHMÄ (KEVÄT 2020)

Ryhmä kokoontuu syksyllä Helsingissä joka toinen torstai alkaen 6.2.2020. Hausta ryhmään tiedotettiin Disso ry:n jäsenille sähköpostitse 16.12.2019, ja osallistujat ryhmään valittiin ilmoittautuneiden joukosta ilmoittautumisajan sulkeuduttua 5.1.2020.

LISÄTIETOJA KEHO OMAKSI -RYHMÄSTÄ

  • ”musta tuntuu että sain ensimmäistä kertaa kokemuksen kokonaisesta itsestäni”
  • “on saanut olla oma itsensä dissoineen päivineen, kaikkine väsymyksineen ja tunteineen sun muineen ja silti turvassa”
  • (osallistujien kokemuksia syksyn 2019 Keho omaksi -ryhmästä)

 

Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry on saanut Mielenterveyden keskusliitolta kehittämishankeavustuksen, jossa kokeillaan tanssiliike- ja traumapsykoterapeuttista kehollisuuteen pohjautuvaa ryhmämallia.

Keho omaksi -ryhmä on psykoterapeuttinen keho- ja liiketyöskentelyn ryhmä, jossa tutustutaan, tutkitaan ja vahvistetaan sisäistä yhteyttä ja vastavuoroisuuden kokemuksia kehollisuuden eri teemoja hyödyntäen. Tavoitteena ryhmässä on vakauden, itsesäätelytaitojen ja integraation vahvistuminen sekä altistuminen ryhmässä näkyvänä olemiselle. Ryhmässä kehollisuutta lähestytään traumasensitiivisesti persoonallisuuden eri puolet ja toimintajärjestelmät huomioiden. Ryhmään osallistuminen edellyttää itsesäätelyn perustaitojen tuntemista ja mahdollisuutta asettua kehollisten kokemusten äärelle. Oma terapia tai muu hoitokontakti on suositeltavaa.

Kahdeksan kerran ryhmässä jokaisella kokoontumisella toistuu sama rakenne sisällöllisesti teemojen vaihtuessa kertojen välillä.
Ryhmäkerta alkaa tilaan asettumisella, lyhyellä kuulumiskierroksella, jonka jälkeen alkaa tapaamiskerran teeman mukainen työskentely.
Lopussa jaetaan kokemuksia yhdessä eri tavoilla reflektoiden. Teemoina tapaamisissa ovat esimerkiksi kehon rakenteet, kosketus, liikeilmaisu ja vuorovaikutus.

Kehollisten mallien toimivuus on tieteellisesti todettu kansainvälisissä tutkimuksissa, mutta varsinkaan ryhmämuotoista
vakauttamismallia ei ole Suomessa aiemmin kokeiltu. Hankkeen pohjalta on tarkoitus kehittää traumaperäisen dissosiaatiohäiriön uusia
hoitokäytänteitä.

- Ohjaaja: Marita Kotro, fysioterapeutti, tanssi-liiketerapeutti, traumapsykoterapeutti (opisk.) ja NLP-kouluttaja

- Ryhmä kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa 90 minuuttia kerrallaan.

- Osallistujia ryhmässä voi olla max 8 henkilöä.

- Osallistuja sitoutuu ryhmään sekä ryhmän ja oman voinnin arviointiin (mm. trauman oireita mittaavilla kyselylomakkeilla) ennen ja jälkeen ryhmän.

- Paikka: Malmi, Helsinki

- Ryhmään osallistujan omavastuuosuus on 80 euroa. Lisäksi maksettuna on oltava yhdistyksen jäsenmaksu 20 e

Voimaryhmä

Lisätietoa Voimaryhmistä ts. pääasiassa sähköpostitse toimivista vertaistukiryhmistämme: