JOOGAA PALAUTUMISEN TUEKSI TCTSY -

Traumasensitiivinen jooga

 

 

HELSINKI

Vuoden 2020 osalta Disso ry joutuu vielä odottelemaan avustuspäätöksiä ennen kuin voimme tukea joogatoimintaa.

Syksyllä 2019 Helsingissä järjestettiin 10 kerran suljettu ryhmä. Vetäjänä oli Sanna Laukkanen (Joogapolku).  Ryhmän saadusta palautteesta voit lukea tältä sivulta.

 

TURKU

TCTSY – TRAUMASENSITIIVISEN JOOGAN RYHMÄT TURUSSA:

TERVETULOA UUSIIN RYHMIIN!
Joka toinen maanantai, 6 kertaa
Alkaen 16.3.2020

1. Ryhmä 17:15-18:15
2. Ryhmä 18:30-19:30
Kumpaankin ryhmään mahtuu 5 osallistujaa.

- Kurssin hinta: 50/40€ (alennusryhmät itsemääritellysti) käteisellä tai laskulla. (Voit kertoa tiedot ilmoittautumisen yhteydessä.)
- Disso ry:n jäsenet lisäksi -10€

Paikka: Tila 42, Puutarhakatu 42, 20100 Turku

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:
Hanna Dufva
hannadufva(miukumauku)icloud.com (miukumauku tarkoittaa @ merkkiä)

Mitä on TCTSY?

TCTSY - traumasensitiivinen jooga on toipumisen ja palautumisen tuki, jokaisen omaa yksilöllistä kokonaisuutta arvostaen.

Traumaperäiset oireet eivät ole lähtökohtaisesti viallisuutta, vaan kehon loogisia toiminnan muutoksia olosuhteiden tarpeisiin. Tarvittaessa keho kykenee rakentamaan ihmisen suojaksi vahvoja selviytymis- ja suojaamismekanismeja. Pitkällä tähtäimellä näiden taitavien mekanismien ylläpitäminen ja päälle kytkeytyminen voi kuitenkin olla keholle stressaavaa ja uuvuttavaa ja voi johtaa terveyshaasteisiin. Toipumisen ja palautumisen tueksi voi tarvita monenlaisia ja yksilöllisiä välineitä.

TCTSY- metodi pohjautuu neurologiaan, traumateoriaan, kiintymyssuhdeteoriaan ja ennen kaikkea osallistujien oman asiantuntijuuden ja tasaveroisen kohtaamisen kunnioittamiseen. Ohjaajat ovat sertifioituja ja valvottuja metodin eettisessä ja ohjeistetussa käytössä.

Harjoituksen sisältö:
- Harjoituksessa ohjaaja ehdottaa liikkeitä mutta ei tarkkaile, kosketa tai korjaa, jotta osallistuja saa aidosti tilaa itselle sopivien tekemisen tapojen tutkimiselle, valintojen ja omien rajojen tutkimiselle ja vahvistamiselle.
- Liikkeet ja asennot eivät edellytä notkeutta tai muitakaan fyysisiä ominaisuuksia. Liikkeissä ei pyritä tiettyihin muotoihin tai mihinkään tiettyyn tekemisen tapaan.
- Osallistuja voi aina tehdä liikkeet omalla tavallaan ja omassa tahdissa. Kaiken, mikä ei itsestä tunnu hyvältä voi aina jättää tekemättä.

Mukaan voit ottaa:
Alusta (esim. jumppamatto, joogamatto, retkimatto). Vaatteiksi käyvät mitkä tahansa vaatteet, joissa sinun on mahdollisimman mukava olla. Tilassa on tyynyjä, vilttejä ja laina-alustoja.

Muuta:
Harjoitus on hetki kehon palautumisen tukemiselle. Sen vuoksi harjoituksen aikana tai yhteydessä osallistujien traumataustaa tai muuta osallistumisen syytä ei käsitellä puhuen. Tämän vuoksi turvallisuuden ja hyödyllisyyden tueksi on suositeltavaa, että osallistujalla on olemassa terapeuttinen keskusteluyhteys tai muu luotettava, omaa hyvinvointia ja turvallisuutta tukeva ihminen tai yhteisö.

Harjoitus ei sovi päihteiden kanssa eikä sitä suositella akuuttiin kriisitilanteeseen. Voit ottaa yhteyttä ja kysyä, jos mietit harjoituksen sopivuutta omassa elämäntilanteessasi.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:
Hanna Dufva
hannadufva(miukumauku)icloud.com (korvaa miukumauku @-merkillä)

www.hannadufva.fi
www.traumasensitiveyoga.com

Ohjaajasta:
Olen ohjannut taiteen ja hyvinvoinnin ryhmiä monimuotoisissa ryhmissä ja ympäristöissä. Koulutukseltani olen teatteri-ilmaisunohjaaja / nukketeatteritaiteilija, hierojakoulun käynyt ja joogaohjaaja useista koulutuksista. Lisäopintoja minulla on mm. erityispedagogiikasta ja jatkuvana prosessina pyrin päivittämään ohjaajuuttani ja itseäni. Aloitin traumasensitiivisen joogan opinnot 2016 ja valmistuin sertifikaattiopinnoista 2018. Ohjaan TCTSY-metodia ja kirjoitan ja koulutan traumasensitiivisestä ohjauskielestä. Ohjaan tilauksesta myös traumatietoisia rentoutustaitoja ja sanataidetta.

ESTEETTÖMYYSTIEDOT:
Harjoitus on esteettömyyteen pyrkivä ja sopii kaikenkehoisille. Tilan oviaukot ovat valitettavasti kapeat pyörätuolille. Osallistuminen on mahdollista kuunnellen, näköaistia ei tarvita. Tilassa on sukupuolittamaton vessa. Pyrimme turvallisemman tilan periaatteisiin: syrjimättömyyteen ja avoimuuteen esteettömämmän tilan kehittämiseksi. Olethan yhteydessä, jos sinulla on tätä koskevia kysymyksiä, ideoita tai toiveita.

YKSILÖAJAT:
Jos ryhmätoiminta ei tunnu itsellesi parhaalta tai ryhmäaika ei ole sopiva, voit kysyä yksilöaikaa itsellesi tai omalle ryhmälle.

Ilmoittautumistiedot:
Hinta 2e/5e (Disso ry jäsen / muut). Maksu käteisellä.
Voit osallistua yhdelle tai useammalle kerralle.
Ilmoittautumiset tämän lomakkeen kautta:

https://www.tctsy.fi/yhteystiedot

Lisää tietoa:
www.traumasensitiveyoga.com
www.hannadufva.fi

 

Paikka
Lounatuulet Yhteisötalo

Esteettömyystiedot:
Harjoitus sopii kaikenkehoisille.
Inva wc, sukupuolittamattomat wc:t, hissi, ramppi.
Syrjinnästä vapaa alue.