Hyvinvoinnin rutiinit 2020

Elämyspuun videoita Disso ry:n jäsenille!

Hei rakkaat jäsenemme! Elämyspuu (www.elamyspuu.fitarjosi syksyllä 2020 viikoittaisen, kaikille Disso ry:n jäsenille valtakunnallisesti saatavilla olevan hyvinvoinnin rutiinit -videosarjan.

Disso ry hankki videosarjalle lisää käyttöaikaa!

Voit hyödyntää videoita jäsenetunasi kesäkuun 2021 loppuun asti.

Ensimmäinen video esittelee sarjan. Loput 14 videota ovat noin 15-20 minuuttia kukin, ja jokaisessa videossa on vaihtuva teema.

Jokainen video sisältää läsnäoloharjoituksen, lyhyen teoriaosuuden vaihtuvalla hyvinvoinnin rutiinin teemalla sekä pienen harjoituksen, jolla varmistetaan hyvinvoinnin rutiinien saaminen osaksi jäsenten arkea. Videot ovat hyvin käytännönläheisiä, joista jokainen jäsen saa konkreettista tukea arkeensa.

Kaikki videot löydät videosliderista. Sen alta löydät allekkain kunkin viikon tehtävät / esittelytekstit.

Kaikki videot - Smart Slider 3

VIIKKOJEN TEHTÄVÄT / KUVAUKSET

Viikko 1

Viikko 1 tehtävien pohja (PDF)

Viikko 2 - Hyvinvoinnin rutiinit: liikkuminen

Tänään puhutaan yhdestä hyvinvoinnin kulmakivestä, liikkumisesta. Hyvinvoinnin rutiineihin kuuluu päivittäinen liikkuminen, mutta ei, nyt ei tarvitse ajatella sitä, että ruvetaan jumppaamaan. Toki sykkeen nostattaminen ja hikoilu silloin tällöin tekee keholle hyvää, mutta tänään meidän fokus on siinä kehon liikkeessä, mikä tekee hyvää meidän mielelle. Liikkeellä on nimittäin monta hyötyä: Se tutkitusti parantaa meidän mielialaa, saa olon tuntumaan myönteisemmältä, auttaa sietämään kiirettä ja epävarmuutta paremmin. Keskittymiskyky paranee, muisti paranee eli liikkuminen tukee selkeästi kokonaisvaltaista hyvinvointia ja siksi se olisikin hyvä ottaa yhdeksi säännölliseksi hyvinvoinnin rutiiniksi.

Viikko 3

Tänään aiheena PALAUTUMINEN. Millaista yöunesi on? Nukutko riittävästi ja onko uni palauttavaa? Jääkö palautuminen vain yöunien varaan vai onko sinulla palauttavaa tekemistä myös päivisin? Videossa paljon pohdintaa herättävää sisältöä omasta palautumisesta ja vinkkejä päivän pieniin taukoihin! Me toivotamme oikein tasapainoittavaa ja palauttavaa uutta viikkoa juuri sinulle!

Viikko 4 - Hyvinvoinnin rutiinit: Äänimaljarentoutus

Tällä kertaa on vuorossa rentoutuminen ja pääsetkin rentoutumaan äänimaljojen saattelemana. Ota itsellesi nyt päivästä vartti täysin itsellesi!

Me toivotamme rentouttavaa uutta viikkoa juuri sinulle!

Viikko 5 - Tunteet ja mielialapäiväkirja

Ollaan opeteltu tunnistamaan kehon tarpeita ja hyvinvointia. Tänään puhutaankin tunteista ja pohditaan millaisissa tunntetiloissa päivät vietämme.

disso ry vko 5

Me toivotamme hyvää uutta viikkoa juuri sinulle!

Ps. Mielialapäiväkirjaa voit pitää kirjoitellen päiväkirjaa tai esimerkiksi videossakin mainittuun DAYLIO appiin.

Viikko 6 - Hengitys hyvinvoinnin tueksi

Tervetuloa viikolle kuusi. Nyt on aika kiinnittää huomiota hengitykseen.

Hengitys auttaa rauhoittamaan oloa tehokkaasti vaikeissakin tilanteissa. Ja mikä parasta, se on työkalu, joka meillä kaikilla on aina mukana.

Videolla saat helppoja vinkkejä siihen, miten voit ottaa hengityksen avuksi vaikeiden tilanteiden laukaisemiseksi ja hyvinvointisi lisäämiseksi arjessa.

Viikko 7 - Aikaansaaminen- miten päästä vauhtiin, kun et saa aikaiseksi aloittaa

Kaikilla meillä on välillä tilanteita, jolloin emme saa aikaiseksi. Starttaaminen, ensimmäinen askel, on usein se vaikein. Videolla avataan sitä, mistä käynnistysvaikeudet voivat johtua. Lisäksi saat vinkkejä siihen, miten voit pienillä kikoilla ja askel kerrallaan päästä kohti tavoitteita.

Viikko 8-  Lempeällä liikkeellä rennoksi

Tällä viikolla harjoituksenä on liikuttaa kehoa lempeästi ja saada samalla ehkä mielikin rauhoittumaan. Kun mieli rentoutuu, myös keho rentoutuu ja päinvastoin. Ota siis itsellesi hyvä tila ja mukavat vaatteet ja seuraa videon ohjeita!

Rentouttavaa uutta viikkoa jäsenillemme ympäri Suomea!

Viikko 9 -  Hyvinvointia tukeva lähipiiri

Millaisia ihmissuhteita sinulla on? Tällä videolla teemme konkreettisen harjoituksen, jolla pääset tutkimaan sitä, miten lähipiiri tukee hyvinvointiasi.

Marraskuu on alkanut, muista olla armollinen itsellesi, monelle meistä tämä vuodenaika tarkoittaa akkujen lataamista ja tahdin hellittämistä. Hyvinvoivaa uutta viikkoa!

Viikko 10 -  Sisäinen puhe osa 1/2

Oletko miettinyt, tsemppaavatko vai kritisoivatko ajatuksesi sinua? Mistä ajatuksemme ovatkaan lähtöisin ja mikä vaikutus niillä on meihin? Tervetuloa videon pariin kiehtovalle tutustumismatkalle!

Me toivotamme sinulle lempeää uutta viikkoa!

Viikko 11 -  Sisäinen puhe osa 2/2

Tämä video on jatkoa edelliselle videolle. Tunnistitko edellisellä viikolla elämääsi rajoittavia ajatuksia? Tällä viikolla saat työkalun jolla pääset kyseenalaistamaan sekä mahdollisesti muokkamaan niitä.

Me toivotamme sinulle inspiroivaa uutta viikkoa!

Viikko 12 -  Syö hyvin ja voi hyvin

Tämä video ei kerro mitä sinun kuuluisi syödä, sitä tietoa on varmasti meillä jokaisella. Tässä videossa pohditaan syömistä ja ravintoa hieman eri näkökulmasta. Tiesitkö että yhdessä syöminen muun muassa parantaa vuorovaikutustamme ja lisää hyvinvointiamme? Tai milloin viimeksi söit oikein ajatuksella, niin että keskityit vain ruokaan, makuun ja tekstuuriin?

Me toivotamme sinulle oivaltavaa uutta viikkoa!

Viikko 13 -  Rentoutus

Tällä viikolla on rentoutusharjoituksen vuoro. Varaa itsellesi häiriötön tila ja ota hyvä asento, halutessasi voit laittaa kuulokkeet korville. Uppoudu tähän metsärentoutukseen ja anna kehollesi lupa rentoutua.

Toivotamme sinulle rentouttavaa uutta viikkoa!

Viikko 14 -  Unelmista totta 1/2

Unelmointi tekee hyvää ja auttaa kirkastamaan omaa suuntaan. Videolla saat vinkkejä siihen, mistä lähteä liikkeelle, jos unelmointi on sinulle vierasta.

Toivotamme sinulle upeaa viikkoa unelmoinnin parissa!

Viikko 15 -  Unelmista totta 2/2

Tällä viikolla pääset hahmottelemaan tulevaisuuttasi aarrekarttaan, joka ei ole vain kivaa askartelua, vaan tehokas työväline alitajunnan avuksi. Tee unelmista totta!

 

Viikko 16 -  Hyvää joulua!

Sinun näköisesi joulu. Tänä vuonna jouluperinteet saattavat saada ihan uuden muodon. Pysähdy meidän kanssamme miettimään, mikä sinulle joulussa onkaan tärkeintä.

Viikko 17 - Arvot

Yhteisen hyvinvointisyksymme viimeinen video rakentaa pohjan kaikelle tähän asti läpikäydylle: Mikä sinulle on elämässä tärkeää? Miksi haluat ottaa käyttöön uusia arjen hyvinvointirutiineita? Yhteinen syksymme päättyy voimaannuttavaan mielikuvamatkaan!