TERVETULOA DISSO RY:N VERTAISKAHVILOIHIN!

 

Alta löydät tiedot eri puolilla järjestettävistä vertaiskahviloista. Paikkakuntien ja kahviloiden esittelyn jälkeen olemme kirjanneet jo saamamme palautteen perusteella yhteisiä suuntaviivoja tapaamisille.

 

HELSINKI

Järjestämme vertaiskahvilatoimintaa aina kuun viimeisenä tiistaina. Ensimmäisen kerran tapasimme Kalliola-talossa 28.5. Kahvittelu sujui hyvin ja me kahvilatiimissä toivomme, että tapaaminen oli kaikista mukava.

Kesäkuun vertaiskahvila järjestetään 25.6. klo 18-20 Pasilan asukastalossa osoitteessa Topparikuja 2, 00520 Helsinki.  Kyseessä on matalan kynnyksen kahvitteluhetki.

Toivomme, että mahdollisimman moni pääsee paikalle. Tervetuloa siis mukaan! Lisätietoja Helsingin vertaiskahvilasta voit kysellä osoitteesta viestinta@disso.fi.

 

JOENSUU

Ensimmäinen kokoontuminen on piknikin merkeissä keskiviikkona 3.7.2019 klo 18 Ilosaaressa (Siltakatu 1), esiintymislavan luona. Jos sataa, tavataan viereisessä Ravintola Kerubissa.

Vertaiskahvila on matalan kynnyksen seurusteluhetki. Lämpimästi tervetuloa mukaan juttelemaan ja ideoimaan toimintaa yhdessä eteenpäin! Lisätietoja voit kysyä osoitteesta viestinta@disso.fi, jota kautta saat myös yhteyden Joensuun kontaktihenkilöön.

 

OULU

Tervetuloa Oulun vertaiskahvilaan! Jos et ole vielä päässyt mukaan, toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi seuraavaan tapaamiseen maanantaina 24.7. klo 16–18. Tapaamme näin kesällä piknikin merkeissä.

Paikka: Ainolan puistossa, kahvila Kiikun läheisyydessä (jätskikopin takana). Paikalla on isohko kyltti jossa lukee ”ANU”. Rohkeasti kaikki uudetkin mukaan! 😊 Lisätietoja voit kysyä osoitteesta viestinta@disso.fi, jota kautta saat yhteyden myös paikalliseen kontaktihenkilöön Anuun.

 

KOKKOLA–KALAJOKI, PORI ja TAMPERE

Näillä paikkakunnilla vertaiskahvilatoimintaa on suunnitteilla syksystä lähtien. Seuraa tiedotustamme sähköpostissa ja somessa!

 

KUOPIO ja ROVANIEMI

Jäsenemme ovat ottaneet meihin yhteyttä ja toivoneet vertaiskahvilatapaamisia näissä kaupungeissa. Olisitko sinä kiinnostunut toimimaan näiden kahviloiden kontaktihenkilönä? Lisätietoja ja ohjeita voit kysyä Disso ry:n vertaiskahviloiden koordinaattorilta Jesseltä osoitteesta viestinta@disso.fi.

 

YHTEISIÄ SUUNTAVIIVOJA KAHVILATAPAAMISILLE

Haluamme kannustaa jokaista kuuntelemaan omia tuntemuksiaan. Jos koet tarvetta siirtyä hetkeksi rauhallisempaan tilaan, se on mahdollista. Jokainen on vastuussa ensisijaisesti itsestään. Osallistuminen on vapaaehtoista ja jokainen päättää itse, kuinka paljon osallistuu. Vertaiskahvila on tilaisuus tulla tutustumaan muihin jäseniin. Kyseessä ei ole ohjattu vertaistukiryhmä tai paikka omien hankalien kokemusten käsittelyyn. Kahvilassa ei ole sopivaa jakaa tai verrata traumatapahtumia, itsetuhoista oirehdintaa, syitä traumatisoitumisen taustalla jne., sillä sellainen voi vaikuttaa ei-toivotulla tavalla joidenkin vertaisten vireystiloihin ja hyvinvointiin, jopa niin, että sen huomaa vasta jälkikäteen. Toisen reviiriä on myös hyvä kunnioittaa, ei esimerkiksi ole suotavaa kätellä tai halata ilman lupaa, mikä onkin jo monelle meistä itsestään selvää. Tehdään yhdessä mukava ja voimaannuttava kahvitteluhetki!