Yhdistyksen uuden työntekijän tervehdys

 

Tervehdys kaikille! Olen Jenni, Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry:n uusi toiminnanjohtaja. Palkkaamiseni on vapaaehtoisvoimin toimineen yhdistyksen pitkäaikaisen työn tulosta ja olen kiitollinen mahdollisuudesta päästä kehittämään yhdistyksen merkityksellistä toimintaa traumatiedon parissa.

Olen 39-vuotias ja asun Järvenpäässä aviomieheni ja kahden lapsemme kanssa. Elän kahden kulttuurin perheessä, jossa juuremme ovat myös Meksikossa, joten elämämme on paikoin hyvinkin latinalaista ja värikästä. Vapaa-aikanani harrastan erilaisia liikuntalajeja ja kokeilen uusia harrastuksia. Oma mottoni onkin, että innostuminen on tärkeämpää kuin täydellinen taito. Lasten kanssa harrastaminen pitää mielen avoinna uusien taitojen oppimiselle.

Koulutukseltani olen sairaanhoitaja ja yhteisöpedagogi. Hoitoalalla olen toiminut nuorisopsykiatriassa syömishäiriöosastolla, aikuisten mielenterveyskuntoutujien parissa, lastensuojelussa sekä kehitysvamma-alalla. Lisäksi olen ollut yrittäjä seitsemän vuoden ajan. Neljä vuotta sitten kiinnostuin mahdollisuudesta tehdä töitä järjestöpuolella ja päätin opiskella uuden ammatin yhteisöpedagogina. Aika pian opintojen alettua ymmärsin haluavani jatkaa työtäni mielenterveyden parissa järjestöpuolella. Uuteen ammattiin yhteisöpedagogiksi valmistuin joulukuussa 2022.

Työni ydintä tulee olemaan vuosina 2023-2025 STEA-rahoitteinen hanke ”Vakauttava voimaheimo – vertaistukimalli emotionaalisesti traumatisoituneille aikuisille” sekä yhdistyksen toiminnan johtaminen. Yhdistys on ensimmäisten viiden vuotensa aikana tehnyt tärkeää työtä traumatietoisen vaikuttamisen ja vertaistoiminnan tarjoamisen parissa. Tämän toiminnan haluankin nähdä laajentuvan seuraavien vuosien aikana, jotta tavoittaisimme mahdollisimman monet, joiden elämään traumatisoituminen vaikuttaa sekä mielenterveystyön ammattilaiset.

Tulemme pian kertomaan lisää hankkeen sisällöstä ja tavoitteista.

Valontäyteistä helmikuuta toivotellen,

Jenni Lara-Ochoa 

Disso ry:n toiminnanjohtaja

jenni.lara-ochoa(at)disso.fi