Kokoamme jatkuvasti uusia, ensisijaisesti sähköpostitse keskenään viestitteleviä vertaistukiryhmiä kaikille trauman ja dissosiaatiohäiriön kanssa eläville.

VOIMARYHMÄ

Oletko kokenut tai tunnetko kokevasi maailman eri tavalla kuin muut? Hae mukaan Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry:n vertaisryhmään. Disso ry:llä on yli kolmesataa jäsentä ympäri Suomea ja pyrimme edistämään erilaisia tapoja, joilla ihmiset pääsevät jakamaan kokemuksia, voimaantumaan ja samaistumaan. Voimaryhmään voi hakea yhdistyksen jäsen, joka haluaa tutustua toisiin ja tukea toisia kokemukseen ja vertaisuuteen perustuen.

Voimaryhmä sopii henkilöille, jotka keskustelevat ja tutustuvat mielellään pienessä ryhmässä. Vertaistuen pilotissa saatujen kokemusten mukaan toimivassa ryhmässä on noin neljä jäsentä. Ryhmiin voi ilmoittautua jatkuvasti ja niitä koordinoi yhdistyksen Voimaryhmä-tiimi. Tiimi käsittelee hakemukset ja kokoaa sopivia ryhmiä ilmoittautumisten ja toiveiden mukaan.

Disso ry:n työryhmä toimii Voimaryhmien tukena mahdollisissa ongelmatilanteissa ja ohjaa ryhmien toimintaa muun muassa antamalla ryhmille valmiita teemoja käsiteltäviksi. Toiminnalla on koordinaattori, johon saa yhteyden sähköpostilla viestinta@disso.fi.

Vertaistoiminta on tarkoitettu Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry:n täysi-ikäisille jäsenille. Jos et vielä ole jäsen, korjaa asia jättämällä jäsenhakemus täällä.

Ilmoittaudu Voimaryhmätoimintaan alla olevalla lomakkeella. Ryhmiin voi hakea jatkuvasti: jos elämäntilanteesi ei juuri nyt salli osallistumista, voit ilmoittautua mukaan myös myöhemmin. Kokoamme uusia ryhmiä aina meille saapuneiden ilmoittautumisten mukaan.

VOIMARYHMÄN SÄÄNNÖT

On tärkeää, että yhteydenpito tapahtuu sovittujen rakenteiden ja yhteisten pelisääntöjen puitteissa. Yhteydenpito tapahtuu ensisijaisesti sähköpostitse ja kaikki ryhmän jäsenet sitoutuvat lähettämään vähintään yhden sähköpostin viikossa. Elämäntilanteet ja jaksaminen vaihtelevat, joten sähköpostien ei tarvitse olla pitkiä, viimeisteltyjä koherentteja elämänkuvauksia, vaan voit lähettää myös pieniä ja arkisia viestejä, toivotuksia ja tsemppauksia.

Disso ry on suunnitellut Voimaryhmään joitain rakenteita tukemaan jaksamista sekä hyvän mielen ja auttamishalun säilymistä. Ryhmän ensimmäinen tehtävä on kuitenkin keskustella toiveista, tarpeista ja jännityksen aiheista ja luoda hyviä käytäntöjä ja yhteisiä pelisääntöjä omaan Voimaryhmään. Ryhmissä on turvallista harjoitella tärkeitä yhteistyötaitoja ja tulla toimeen toisten ihmisten kanssa. Ryhmissä voi ja toivottavasti syntyykin myös uusia ystävyyssuhteita, jotka voivat luonnollisesti jatkua ilman mitään rakenteita!

Huom! Voimaryhmien toiminta ei ole anonyymiä, ja hakijat antavat suostumuksen välittää sähköpostiosoitteensa ja etunimensä omalle ryhmälleen tiedoksi, jotta toiminta voi käynnistyä. Annettuja henkilötietoja ei säilytetä ryhmien toiminnan loppumisen jälkeen. Hakijoiden jäsenyyden voimassa olo tarkistetaan jäsenrekisteristä ennen ryhmään pääsyä.

YHDESSÄ – AVOIMESTI – TURVALLISESTI

Palaute Voimaryhmäpilottiin vuonna 2018 osallistuneelta jäseneltä:

”Olen tosi iloinen, että ekoja kertoja elämässäni koen, että kuulun johonkin, enkä ehkä olekaan vääränlainen. Ja meillä on toivoa. Pelkkä ajatus dissojen voimaheimosta antaa voimaa. Toivon todella, että tämä ryhmä- tai kummitoiminta saadaan pian käytäntöön.”

Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry

Hakemus Voimaheimoon

Kuinka usein haluaisit kirjoittaa?

Olen jo Disso ry:n jäsen tai jättänyt jäsenhakemuksen.

Olen lukenut Voimaheimoryhmien säännöt ja sitoudun noudattamaan niitä, jos tulen valituksi ryhmään

6 + 7 =