Joogaa toipumisen tukena Helsingissä

Disso ry järjestää toukokuussa 2019: tule kokeilemaan traumasensitiivistä joogaa toipumisen tukena...
Päivitetty 31.5.2019 (kesäkuun ryhmät). Alkuperäinen julkaisu 23.4.2019.

Tule kokeilemaan joogaa toipumisen tukena

Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry järjestää joogaa myös kesäkuussa 2019

aika: kolmesti kesäkuussa 2019: 6.6., 20.6., 27.6. torstaisin 17:15-18:30 (toukokuussa 2019 ryhmät olivat myös torstaisin)

paikka: Malmin raitti 17 B, 00700 Helsinki / Kukunori ry

ilmoittautuminen: viestinta@disso.fi
hinta: Disso ry:n jäsenet 2e, ei-jäsenet 5e. Maksetaan käteisellä paikan päällä.

Nämä traumainformoidun joogan tunnit toteutetaan turvallisissa pienryhmissä, osallistujamäärä on maksimissaan 8 henkilöä. Disso ry:n toiveena on, että mahdollisimman moni pääsisi kokeilemaan joogaa, joten kesäkuun ryhmiin ovat etusijalla ne ilmoittautujat, jotka eivät toukokuussa vielä päässeet osallistumaan. Jos innostusta riittää, toiminta voi jatkua syksyllä.

Mukaasi tarvitset itsellesi mieluisat, joustavat vaatteet. Voit ottaa myös oman joogamaton tai lainata mattoa Disso ry:ltä. Mukaan kannattaa ottaa myös villasukat ja lämmintä vaatetta tai huopa loppulepoa varten.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta tai kehollisesta työskentelystä, harjoitus on esteetön ja sopii kaikille. Ilmoituksen lopusta löydät lisätietoa traumasensitiivisestä joogasta (TCTSY-metodi). Nyt tarjoamamme traumainformoitu jooga pohjautuu TCTSY-metodiin, mutta ei vaadi aktiivista hoitosuhdetta, kuten TCTSY-metodi.

Huom! Joogaa toipumisen tukena -tunnit eivät korvaa terapiaa, mutta toimivat hyvin esimerkiksi sitä tukevana menetelmänä. Tunneilla keskitymme kehollisen harjoituksen tekoon, emmekä jaa omia kokemuksiamme. Siksi on tärkeää, että sinulla on olemassa jokin luotettava taho (läheinen, ammattilainen tai vertainen), jonka kanssa voit tarvittaessa käsitellä harjoituksen myötä pintaan mahdollisesti nousevia tunteita ja ajatuksia.

Ohjaajana toimii Sanna Laukkanen. Sanna on sosionomi (AMK), joogaopettaja (RYT200) ja traumasensitiivisen joogan ohjaaja (TCTSY-F). Traumasensitiivistä joogaa Sanna on ohjannut yhteistyössä mm. Suomen Mielenterveysseuran ja Surunauha ry:n kanssa. Joogatunnin alussa on varattu n. 15 minuuttia kysymyksille ja keskustelulle Sannan kanssa.


Joogaa toipumisen tukena

Kehomme kantaa mukanaan elämämme tarinaa, muistoja meille tärkeistä ja rakkaista tapahtumista, mutta myös vaikeiden ja traumaattisten kokemustemme jälkiä. Elämämme varjoisat ajat saattavat tuntua kehossa esimerkiksi tunnekuormana, erilaisina kipuina tai tunnottomuutena.

Joogaa toipumisen tukena on traumainformoitua joogaa, joka rakentuu traumasensitiivisen joogan (TCTSY-metodi) harjoitukselle, muttei vaadi, että sinulla on osallistuessa aktiivinen hoitosuhde. Traumasensitiivisessä ja traumainformoidussa joogassa keho nähdään ennen kaikkea voimavarana, yhtenä väylänä vaikeiden kokemusten käsittelyssä. Rauhallinen harjoitus voi sopia myös unettomuudesta, ahdistuksesta, pitkittyneestä stressistä tai kroonisista kivuista kärsiville.

Harjoituksessa emme tavoittele rentoutumista, vaan harjoittelemme ennen kaikkea niiden taitojen vahvistamista, jotka ovat traumaattisten tapahtumien käsittelyssä erityisen arvokkaita: tähän hetkeen ja omaan kehoon ankkuroitumista, myötätuntoista suhdetta itseämme kohtaan ja omia tarpeitamme vastaavien päätösten tekemistä.

Ohjaaja on perehtynyt traumatietoiseen työskentelyyn ja kunnioittaa päätöksiäsi ja omaa tilaasi harjoitella. Harjoitus on hidastempoinen ja pitää sisällään yksinkertaisia liikkeitä ja muotoja, joista voit valita juuri sillä hetkellä itsellesi sopivan vaihtoehdon. Voit myös aina halutessasi jättää liikkeitä tekemättä. Harjoitukseen ei sisälly fyysisiä avustuksia.

Lisää Disso ry:n kirjoituksia

Uuden työntekijän tervehdys

Uuden työntekijän tervehdys

Olen Irene Palomino, Disso ry:n uusi järjestökoordinaattori ja haluan jakaa teille pienen kurkistuksen elämääni. Kotipesäni on tällä hetkellä Raahessa, missä jaan arjen puolisoni, esikoisemme ja pienen eläinlaumamme kanssa. Olen tiedonjanoinen ja innostun uusista asioista helposti. Eläimet, musiikki, tanssi ja huonekasvit ovat pysyviä asioita elämässäni. Ne antavat voimaa arjen keskelle ja pitävät minut jalat maassa.

lue lisää
Matalan kynnyksen keskusteluapua traumatisoituneille ja heidän läheisilleen

Matalan kynnyksen keskusteluapua traumatisoituneille ja heidän läheisilleen

Matalan kynnyksen henkilökohtainen keskusteluapu ja neuvonta traumatisoituneille ja heidän läheisilleen.
Keskusteluapuun voi varata ajan contact@disso.fi osoitteesta.

Tapaamiset järjestetään etänä zoom-alustan välityksellä.
Keskustelun tarkoituksena on olla vertaistukena, kuuntelijana ja antaa psykoedukaatiota traumatisoituneille ja heidän läheisilleen.
Traumoja tapaamisissa ei käsitellä.

lue lisää
Asiantuntija-chat Discordissa

Asiantuntija-chat Discordissa

Ensimmäisessä asiantuntija-chatissä Disson Discord-kanavalla torstaina 29.2. klo 17.00-18.00 Minka kertoo kokemustarinansa syrjäänvetäytyvästä ja syrjäytetystä nuoresta kohti osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Tarinassa keskitytään toipumiskokemukseen. Minka on koulutettu kokemusasiantuntija ja sanataideohjaaja. Kanavalla voit keskustella ja kysyä aiheesta.

lue lisää
Disso ry:n toimijoiden uudet nimet

Disso ry:n toimijoiden uudet nimet

Yhdistyksessä alettiin pyörittelemään syksyn alussa ajatusta siitä, että yhdistyksen vertaistukiohjaajille ja vertaisille olisi mukava olla jokin oma, yhteinen nimi. Yhteisen nimen käyttäminen voisi lisätä yhtenäisyyden tunnetta ja yhteishenkeä. Meille Disso ry:ssä on tärkeää, että kaikki yhdistyksen toimijat ovat mukana toiminnan kehittämisessä. Siksi pyysimmekin vertaistukiohjaajat mukaan ideoimaan sopivaa nimeä. Tämän jälkeen yhdistyksen jäsenet äänestivät nimiehdokkaista mieluisimmaksi Voimaheimolaisen.

lue lisää
Disso ry:n hallitustiimi 2024 esittäytyy

Disso ry:n hallitustiimi 2024 esittäytyy

Yhdistyksen syyskokous valitsee aina seuraavan kalenterivuoden ajaksi hallituksen jäsenet ja puheenjohtajan. Vuonna 2023 puheenjohtajana toimii Anu Miettinen. Hänen ja muiden hallituksen jäsenten esittelyt löydät tältä sivulta. Vuonna 2023 käynnistyi kolmivuotinen, STEAn rahoittama hankkeemme ”Vakauttava Voimaheimo emotionaalisesti traumatisoituneille aikuisille 2023–2025″. Sen toiminnanjohtajaksi on palkattu sairaanhoitaja, yhteisöpedagogi Jenni Lara-Ochoa, joka vuonna 2022 teki Disso ry:ssä opintoihinsa liittyneen harjoittelun ja opinnäytetyön.

lue lisää

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Copyright © 2024 Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry