TraumaSummit 2022

Traumasummit 2022 järjestettiin ilmaisena verkkotapahtumana 11.-13.5.2022. Traumasummit 2022:n esityksiä voit katsoa jälkikäteen ostamalla katseluoikeuden hintaan 19,90e. Samalla tuet tapahtuman järjestämistä…...

TRAUMASUMMIT 2022

Traumasummit 2022 – Suomen suurin traumatietoisuuden lisäämiseen keskittyvä tapahtuma – järjestettiin ilmaisena verkkotapahtumana 11.-13.5.2022.

Traumasummit 2022:n esityksiä voit katsoa jälkikäteen ostamalla katseluoikeuden hintaan 19,90e. Samalla tuet tapahtuman järjestämistä myös vuonna 2023.

Tämän sivun lopussa näet tapahtuman kunkin päivän teeman (linkit vievät tapahtuman sivuille), ohjelman ja puhujat.

 

Tapahtuman esittely

Tapahtumassa saat tietoa sekä traumatisoitumisesta että toipumisesta monista eri näkokulmista. Se auttaa sinua ymmärtämään traumojen mekanismeja ja toipumista.

Traumatisoituminen on osa monen ihmisen arkea. Monet myös kohtaavat työssään traumatisoituneita: mm. sosiaalityöntekijät, terveydenhuollon ammattilaiset, poliisit, vanginvartijat, kasvattajat, poliitikot ja terapeutit työskentelevät jollain tavalla traumatisoitumisen parissa. Trauma ja traumaattinen stressi on ensin Covid-19 pandemian ja nyt Ukrainan sodan myötä ajankohtaisempi kuin pitkään aikaan.

 

Päivien teemat, puhujat ja ohjelmat:

Ke 11.5.2022 – Trauma monikasvoisena

To 12.5.2022 – Väkivallan monet muodot ja ilmiöt

Pe 13.5.2022 – Toipumisen monet muodot

[smartslider3 alias=”traumasummit2022-puhujat”]
 
[smartslider3 alias=”traumasummit2022-ohjelma”]
 

Tapahtuman järjestäjät ja sponsorit

 

Disso ry sponsoroi TraumaSummit 2022 -tapahtumaa rahallisesti, lisäksi meiltä tuli kannanotot, jotka jaettiin Facebook-tapahtumassa sekä yhdistyksen videomainos tapahtuman aikana. Myös Basam Books sponsoroi tapahtumaa.

 

Lisää Disso ry:n kirjoituksia

Uuden työntekijän tervehdys

Uuden työntekijän tervehdys

Olen Irene Palomino, Disso ry:n uusi järjestökoordinaattori ja haluan jakaa teille pienen kurkistuksen elämääni. Kotipesäni on tällä hetkellä Raahessa, missä jaan arjen puolisoni, esikoisemme ja pienen eläinlaumamme kanssa. Olen tiedonjanoinen ja innostun uusista asioista helposti. Eläimet, musiikki, tanssi ja huonekasvit ovat pysyviä asioita elämässäni. Ne antavat voimaa arjen keskelle ja pitävät minut jalat maassa.

lue lisää
Matalan kynnyksen keskusteluapua traumatisoituneille ja heidän läheisilleen

Matalan kynnyksen keskusteluapua traumatisoituneille ja heidän läheisilleen

Matalan kynnyksen henkilökohtainen keskusteluapu ja neuvonta traumatisoituneille ja heidän läheisilleen.
Keskusteluapuun voi varata ajan contact@disso.fi osoitteesta.

Tapaamiset järjestetään etänä zoom-alustan välityksellä.
Keskustelun tarkoituksena on olla vertaistukena, kuuntelijana ja antaa psykoedukaatiota traumatisoituneille ja heidän läheisilleen.
Traumoja tapaamisissa ei käsitellä.

lue lisää
Asiantuntija-chat Discordissa

Asiantuntija-chat Discordissa

Ensimmäisessä asiantuntija-chatissä Disson Discord-kanavalla torstaina 29.2. klo 17.00-18.00 Minka kertoo kokemustarinansa syrjäänvetäytyvästä ja syrjäytetystä nuoresta kohti osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Tarinassa keskitytään toipumiskokemukseen. Minka on koulutettu kokemusasiantuntija ja sanataideohjaaja. Kanavalla voit keskustella ja kysyä aiheesta.

lue lisää
Disso ry:n toimijoiden uudet nimet

Disso ry:n toimijoiden uudet nimet

Yhdistyksessä alettiin pyörittelemään syksyn alussa ajatusta siitä, että yhdistyksen vertaistukiohjaajille ja vertaisille olisi mukava olla jokin oma, yhteinen nimi. Yhteisen nimen käyttäminen voisi lisätä yhtenäisyyden tunnetta ja yhteishenkeä. Meille Disso ry:ssä on tärkeää, että kaikki yhdistyksen toimijat ovat mukana toiminnan kehittämisessä. Siksi pyysimmekin vertaistukiohjaajat mukaan ideoimaan sopivaa nimeä. Tämän jälkeen yhdistyksen jäsenet äänestivät nimiehdokkaista mieluisimmaksi Voimaheimolaisen.

lue lisää
Disso ry:n hallitustiimi 2024 esittäytyy

Disso ry:n hallitustiimi 2024 esittäytyy

Yhdistyksen syyskokous valitsee aina seuraavan kalenterivuoden ajaksi hallituksen jäsenet ja puheenjohtajan. Vuonna 2023 puheenjohtajana toimii Anu Miettinen. Hänen ja muiden hallituksen jäsenten esittelyt löydät tältä sivulta. Vuonna 2023 käynnistyi kolmivuotinen, STEAn rahoittama hankkeemme ”Vakauttava Voimaheimo emotionaalisesti traumatisoituneille aikuisille 2023–2025″. Sen toiminnanjohtajaksi on palkattu sairaanhoitaja, yhteisöpedagogi Jenni Lara-Ochoa, joka vuonna 2022 teki Disso ry:ssä opintoihinsa liittyneen harjoittelun ja opinnäytetyön.

lue lisää

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Copyright © 2024 Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry