Uuden työntekijän tervehdys

Disso ry:n uuden työntekijän tervehdys....

 

Yhdistyksen uuden työntekijän tervehdys

 

Tervehdys kaikille! Olen Jenni, Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry:n uusi toiminnanjohtaja. Palkkaamiseni on vapaaehtoisvoimin toimineen yhdistyksen pitkäaikaisen työn tulosta ja olen kiitollinen mahdollisuudesta päästä kehittämään yhdistyksen merkityksellistä toimintaa traumatiedon parissa.

Olen 39-vuotias ja asun Järvenpäässä aviomieheni ja kahden lapsemme kanssa. Elän kahden kulttuurin perheessä, jossa juuremme ovat myös Meksikossa, joten elämämme on paikoin hyvinkin latinalaista ja värikästä. Vapaa-aikanani harrastan erilaisia liikuntalajeja ja kokeilen uusia harrastuksia. Oma mottoni onkin, että innostuminen on tärkeämpää kuin täydellinen taito. Lasten kanssa harrastaminen pitää mielen avoinna uusien taitojen oppimiselle.

Koulutukseltani olen sairaanhoitaja ja yhteisöpedagogi. Hoitoalalla olen toiminut nuorisopsykiatriassa syömishäiriöosastolla, aikuisten mielenterveyskuntoutujien parissa, lastensuojelussa sekä kehitysvamma-alalla. Lisäksi olen ollut yrittäjä seitsemän vuoden ajan. Neljä vuotta sitten kiinnostuin mahdollisuudesta tehdä töitä järjestöpuolella ja päätin opiskella uuden ammatin yhteisöpedagogina. Aika pian opintojen alettua ymmärsin haluavani jatkaa työtäni mielenterveyden parissa järjestöpuolella. Uuteen ammattiin yhteisöpedagogiksi valmistuin joulukuussa 2022.

Työni ydintä tulee olemaan vuosina 2023-2025 STEA-rahoitteinen hanke ”Vakauttava voimaheimo – vertaistukimalli emotionaalisesti traumatisoituneille aikuisille” sekä yhdistyksen toiminnan johtaminen. Yhdistys on ensimmäisten viiden vuotensa aikana tehnyt tärkeää työtä traumatietoisen vaikuttamisen ja vertaistoiminnan tarjoamisen parissa. Tämän toiminnan haluankin nähdä laajentuvan seuraavien vuosien aikana, jotta tavoittaisimme mahdollisimman monet, joiden elämään traumatisoituminen vaikuttaa sekä mielenterveystyön ammattilaiset.

Tulemme pian kertomaan lisää hankkeen sisällöstä ja tavoitteista.

Valontäyteistä helmikuuta toivotellen,

Jenni Lara-Ochoa 

Disso ry:n toiminnanjohtaja

jenni.lara-ochoa(at)disso.fi

 

Lisää Disso ry:n kirjoituksia

Uuden työntekijän tervehdys

Uuden työntekijän tervehdys

Olen Irene Palomino, Disso ry:n uusi järjestökoordinaattori ja haluan jakaa teille pienen kurkistuksen elämääni. Kotipesäni on tällä hetkellä Raahessa, missä jaan arjen puolisoni, esikoisemme ja pienen eläinlaumamme kanssa. Olen tiedonjanoinen ja innostun uusista asioista helposti. Eläimet, musiikki, tanssi ja huonekasvit ovat pysyviä asioita elämässäni. Ne antavat voimaa arjen keskelle ja pitävät minut jalat maassa.

lue lisää
Matalan kynnyksen keskusteluapua traumatisoituneille ja heidän läheisilleen

Matalan kynnyksen keskusteluapua traumatisoituneille ja heidän läheisilleen

Matalan kynnyksen henkilökohtainen keskusteluapu ja neuvonta traumatisoituneille ja heidän läheisilleen.
Keskusteluapuun voi varata ajan contact@disso.fi osoitteesta.

Tapaamiset järjestetään etänä zoom-alustan välityksellä.
Keskustelun tarkoituksena on olla vertaistukena, kuuntelijana ja antaa psykoedukaatiota traumatisoituneille ja heidän läheisilleen.
Traumoja tapaamisissa ei käsitellä.

lue lisää
Asiantuntija-chat Discordissa

Asiantuntija-chat Discordissa

Ensimmäisessä asiantuntija-chatissä Disson Discord-kanavalla torstaina 29.2. klo 17.00-18.00 Minka kertoo kokemustarinansa syrjäänvetäytyvästä ja syrjäytetystä nuoresta kohti osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Tarinassa keskitytään toipumiskokemukseen. Minka on koulutettu kokemusasiantuntija ja sanataideohjaaja. Kanavalla voit keskustella ja kysyä aiheesta.

lue lisää
Disso ry:n toimijoiden uudet nimet

Disso ry:n toimijoiden uudet nimet

Yhdistyksessä alettiin pyörittelemään syksyn alussa ajatusta siitä, että yhdistyksen vertaistukiohjaajille ja vertaisille olisi mukava olla jokin oma, yhteinen nimi. Yhteisen nimen käyttäminen voisi lisätä yhtenäisyyden tunnetta ja yhteishenkeä. Meille Disso ry:ssä on tärkeää, että kaikki yhdistyksen toimijat ovat mukana toiminnan kehittämisessä. Siksi pyysimmekin vertaistukiohjaajat mukaan ideoimaan sopivaa nimeä. Tämän jälkeen yhdistyksen jäsenet äänestivät nimiehdokkaista mieluisimmaksi Voimaheimolaisen.

lue lisää
Disso ry:n hallitustiimi 2024 esittäytyy

Disso ry:n hallitustiimi 2024 esittäytyy

Yhdistyksen syyskokous valitsee aina seuraavan kalenterivuoden ajaksi hallituksen jäsenet ja puheenjohtajan. Vuonna 2023 puheenjohtajana toimii Anu Miettinen. Hänen ja muiden hallituksen jäsenten esittelyt löydät tältä sivulta. Vuonna 2023 käynnistyi kolmivuotinen, STEAn rahoittama hankkeemme ”Vakauttava Voimaheimo emotionaalisesti traumatisoituneille aikuisille 2023–2025″. Sen toiminnanjohtajaksi on palkattu sairaanhoitaja, yhteisöpedagogi Jenni Lara-Ochoa, joka vuonna 2022 teki Disso ry:ssä opintoihinsa liittyneen harjoittelun ja opinnäytetyön.

lue lisää

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Copyright © 2024 Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry