Ilmainen luento: Häpeän tunne

Häpeän tunne on laaja-alainen tunne, joka vaikuttaa niin mieleen kuin kehoon. Katso ilmainen luento Youtube-kanavaltamme....

Häpeän tunne on laaja-alainen tunne, joka vaikuttaa niin mieleen kuin kehoon – puistatus, joka kiirii pitkin selkärankaa varoittamatta, salpautunut hengitys kesken lounaan, kyyristyneet hartiat sohvalla tai kuumottavat posket työpaikalla. Häpeän tunne ilmoittaa heräämisestään monin tavoin. Häpeä on vaikeasti määriteltävä tunne, jonka juuret ulottuvat usein varhaislapsuuteen asti. Luennolla käsitellään muun muassa sitä miten häpeä syntyy ja miten se voi näkyä arjen tilanteissa. Miksi häpeän tunteen ymmärtäminen on tärkeää juuri traumatisoituneelle ja kuinka tämän tunteen kanssa voisi työskennellä?

Sukelsimme eilen tutkiskelemaan häpeää ilmaisen luennon merkeissä. Vierailevan luennoijjamme Heidi Näpin sanoin: ”Haitallisissa ihmissuhteissa syntynyttä häpeää voi hyvissä ihmissuhteissa hälventää.” Syvenny sinäkin tähän usein huomiotta jääneen tunteen monimutkaisuuteen ja katso ilmainen Häpeän kahlitseva kosketus -luento täältä.

Ilmainen luento: Häpeän tunne

Lisää Voimaheimo -hankkeen kirjoituksia

Kouluttaudu vertaistukiohjaajaksi!

Kouluttaudu vertaistukiohjaajaksi!

Ota askel kohti toisten tukemista ja kouluttaudu vertaistukiohjaajaksi. Disso ry järjestää osallistujille maksuttoman vertaistukiohjaajakoulutuksen verkossa huhti-toukokuussa. Ota askel kohti toisten tukemista – kouluttaudu vertaistukiohjaajaksi! Disso ry järjestää osallistujille maksuttoman koulutuksen verkossa huhti-toukokuussa. Mikäli oma elämäntilanteesi on vakaa, ja haluat vapaaehtoisena sitoutua vertaistukiohjaajakoulutukseen ja vertaistoimintaan, voit hakea mukaan Disso ry:n vertaistukiohjaajakoulutukseen. Samalla pääset osaksi yhdistyksen kasvavaa hyväntahdon perhettä. Koulutus on osa STEA-rahoitteista Vakauttava Voimaheimo emotionaalisesti traumatisoituneille aikuisille -hanketta. Tule mukaan vertaistukitoimintaan – yhdessä on enemmän! Tule mukaan vertaistukitoimintaan – yhdessä on enemmän!

lue lisää
Vertaistukiohjaajat ovat yhteisön rakentajia

Vertaistukiohjaajat ovat yhteisön rakentajia

Vertaistukiohjaajilla on valtavan tärkeä rooli yhteiskunnassamme. Oman kokemuksensa kautta he luovat väylän jaetulle ymmärrykselle ja tuelle. He luovat empaattisen ympäristön niille, jotka ovat kohdanneet ja/tai kohtaavat samankaltaisia haasteita. Tuon yhteisen kokemuksen kautta muut vertaiset kokevat tulleensa ymmärretyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi. Vertaistukiryhmien myötä syntyvän yhteisöllisyyden kautta voidaan vaikuttaa myös yhteiskunnan rakenteisiin – yhdessä on enemmän!

lue lisää

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Copyright © 2024 Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry