Ilmainen luento: Häpeän tunne

Häpeän tunne on laaja-alainen tunne, joka vaikuttaa niin mieleen kuin kehoon. Katso ilmainen luento Youtube-kanavaltamme....

Häpeän tunne on laaja-alainen tunne, joka vaikuttaa niin mieleen kuin kehoon – puistatus, joka kiirii pitkin selkärankaa varoittamatta, salpautunut hengitys kesken lounaan, kyyristyneet hartiat sohvalla tai kuumottavat posket työpaikalla. Häpeän tunne ilmoittaa heräämisestään monin tavoin. Häpeä on vaikeasti määriteltävä tunne, jonka juuret ulottuvat usein varhaislapsuuteen asti. Luennolla käsitellään muun muassa sitä miten häpeä syntyy ja miten se voi näkyä arjen tilanteissa. Miksi häpeän tunteen ymmärtäminen on tärkeää juuri traumatisoituneelle ja kuinka tämän tunteen kanssa voisi työskennellä?

Sukelsimme eilen tutkiskelemaan häpeää ilmaisen luennon merkeissä. Vierailevan luennoijjamme Heidi Näpin sanoin: ”Haitallisissa ihmissuhteissa syntynyttä häpeää voi hyvissä ihmissuhteissa hälventää.” Syvenny sinäkin tähän usein huomiotta jääneen tunteen monimutkaisuuteen ja katso ilmainen Häpeän kahlitseva kosketus -luento täältä.

Ilmainen luento: Häpeän tunne

Lisää Voimaheimo -hankkeen kirjoituksia

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Copyright © 2024 Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry