Häpeän kahlitseva kosketus -verkkoluento 2.4.2024

Maksuton verkkoluento 2.4.2024 klo 16–17:30 Teamsissa. Mitä tekemistä häpeällä on traumatisoitumisen kanssa? Luennolla käsitellään muun muassa sitä miten häpeä syntyy…...

Häpeän kahlitseva kosketus – mitä tekemistä häpeällä on traumatisoitumisen kanssa?

Puistatus, joka kiirii pitkin selkärankaa varoittamatta, salpautunut hengitys kesken lounaan, kyyristyneet hartiat sohvalla tai kuumottavat posket työpaikalla. Häpeä ilmoittaa heräämisestään monin tavoin. Häpeä on moniulotteinen, vaikeasti määriteltävä tunne, jonka juuret ulottuvat usein varhaislapsuuteen asti. Luennolla käsitellään muun muassa sitä miten häpeä syntyy ja miten se voi näkyä arjen tilanteissa. Miksi häpeän tunteen ymmärtäminen on tärkeää juuri traumatisoituneelle ja kuinka tämän tunteen kanssa voisi työskennellä?

Luennoitsijana toimii Heidi Näppi, mielenterveys- ja päihdetyön kliininen asiantuntija, seksuaaliterapeutti ja traumapsykoterapeuttikoulutettava.

Luennon tarjoaa Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry:n Vakauttava Voimaheimo-hanke. Luento on maksuton ja sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Aika ja paikka: 2.4.2024 klo 16–17:30 Teamsissa

Ilmoittaudu mukaan 28.3. mennessä lomakkeella: https://forms.gle/scUte5p47eDgTxeV6

Lisää Voimaheimo -hankkeen kirjoituksia

Kouluttaudu vertaistukiohjaajaksi!

Kouluttaudu vertaistukiohjaajaksi!

Ota askel kohti toisten tukemista ja kouluttaudu vertaistukiohjaajaksi. Disso ry järjestää osallistujille maksuttoman vertaistukiohjaajakoulutuksen verkossa huhti-toukokuussa. Ota askel kohti toisten tukemista – kouluttaudu vertaistukiohjaajaksi! Disso ry järjestää osallistujille maksuttoman koulutuksen verkossa huhti-toukokuussa. Mikäli oma elämäntilanteesi on vakaa, ja haluat vapaaehtoisena sitoutua vertaistukiohjaajakoulutukseen ja vertaistoimintaan, voit hakea mukaan Disso ry:n vertaistukiohjaajakoulutukseen. Samalla pääset osaksi yhdistyksen kasvavaa hyväntahdon perhettä. Koulutus on osa STEA-rahoitteista Vakauttava Voimaheimo emotionaalisesti traumatisoituneille aikuisille -hanketta. Tule mukaan vertaistukitoimintaan – yhdessä on enemmän! Tule mukaan vertaistukitoimintaan – yhdessä on enemmän!

lue lisää
Vertaistukiohjaajat ovat yhteisön rakentajia

Vertaistukiohjaajat ovat yhteisön rakentajia

Vertaistukiohjaajilla on valtavan tärkeä rooli yhteiskunnassamme. Oman kokemuksensa kautta he luovat väylän jaetulle ymmärrykselle ja tuelle. He luovat empaattisen ympäristön niille, jotka ovat kohdanneet ja/tai kohtaavat samankaltaisia haasteita. Tuon yhteisen kokemuksen kautta muut vertaiset kokevat tulleensa ymmärretyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi. Vertaistukiryhmien myötä syntyvän yhteisöllisyyden kautta voidaan vaikuttaa myös yhteiskunnan rakenteisiin – yhdessä on enemmän!

lue lisää

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Copyright © 2024 Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry