Kompleksisesti traumatisoituneen häpeä ja muut vaikeat tunteet -ryhmä

Teemaryhmä niille, jotka kokevat häpeää ja muita haastavia tunteita. Ryhmässä etsitään yhdessä vertaisten kanssa keinoja käsitellä näitä tunteita. Ryhmän tavoitteena…...

Ryhmä täynnä!

Kompleksisesti traumatisoituneen häpeä ja muut vaikeat tunteet

Puistatus, joka kiirii pitkin selkärankaa varoittamatta, salpautunut hengitys kesken lounaan, kyyristyneet hartiat sohvalla tai kuumottavat posket työpaikalla. Häpeä ja muut haastavat tunteet voivat ilmoittaa itsestään monin tavoin.

Tule mukaan Vakauttava Voimaheimo -hankkeen ammatillisesti ohjattuun suljettuun teemaryhmään, jossa käsittelemme häpeän ja muiden haastavien tunteiden vaikutusta elämään sekä etsimme keinoja käsitellä näitä tunteita vertaisten avulla. Ryhmä on vahvasti psykoedukatiivinen, ja tavoitteena on ryhmän osallistujien tiedon lisääntyminen ja ymmärryksen syveneminen aiheen tiimoilta. Kuuden kerran ryhmässä voit turvallisemman tilan periaatteita noudattaen käydä keskusteluja vertaisten kanssa. Teemaryhmä ei ole ryhmäterapiaa, vaan teemaa käsitellään yleisemmällä tasolla turvallisemman tilan periaatteita vaalien.

Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti niille, joiden elämään kompleksinen traumatisoituminen vaikuttaa. Olethan siinä vaiheessa toipumistasi, että kykenet käsittelemään aiheita vertaisryhmässä ja voimavarasi riittävät kuuden kerran ryhmäkokonaisuuteen sitoutumiseen.

Ryhmän vetäjänä toimii Heidi Näppi, mielenterveys- ja päihdetyön kliininen asiantuntija, seksuaaliterapeutti ja traumapsykoterapeuttikoulutettava.

Teemaryhmän tarjoaa Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry:n Vakauttava Voimaheimo -hanke.

Ryhmä kokoontuu Zoomin välityksellä kuusi kertaa.

1. ryhmäkerta: 10.4.2024 klo 15–17
2. ryhmäkerta: 18.4.2024 klo 15–17
3. ryhmäkerta: 23.4.2024 klo 17–19
4. ryhmäkerta: 2.5.2024 klo 15–17
5. ryhmäkerta: 9.5.2024 klo 15–17
6. ryhmäkerta: 16.5.2024 klo 15–17

Mukaan mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautujaa.Ilmoittaudu mukaan: info(at)disso.fi

Lisää Voimaheimo -hankkeen kirjoituksia

Kouluttaudu vertaistukiohjaajaksi!

Kouluttaudu vertaistukiohjaajaksi!

Ota askel kohti toisten tukemista ja kouluttaudu vertaistukiohjaajaksi. Disso ry järjestää osallistujille maksuttoman vertaistukiohjaajakoulutuksen verkossa huhti-toukokuussa. Ota askel kohti toisten tukemista – kouluttaudu vertaistukiohjaajaksi! Disso ry järjestää osallistujille maksuttoman koulutuksen verkossa huhti-toukokuussa. Mikäli oma elämäntilanteesi on vakaa, ja haluat vapaaehtoisena sitoutua vertaistukiohjaajakoulutukseen ja vertaistoimintaan, voit hakea mukaan Disso ry:n vertaistukiohjaajakoulutukseen. Samalla pääset osaksi yhdistyksen kasvavaa hyväntahdon perhettä. Koulutus on osa STEA-rahoitteista Vakauttava Voimaheimo emotionaalisesti traumatisoituneille aikuisille -hanketta. Tule mukaan vertaistukitoimintaan – yhdessä on enemmän! Tule mukaan vertaistukitoimintaan – yhdessä on enemmän!

lue lisää
Vertaistukiohjaajat ovat yhteisön rakentajia

Vertaistukiohjaajat ovat yhteisön rakentajia

Vertaistukiohjaajilla on valtavan tärkeä rooli yhteiskunnassamme. Oman kokemuksensa kautta he luovat väylän jaetulle ymmärrykselle ja tuelle. He luovat empaattisen ympäristön niille, jotka ovat kohdanneet ja/tai kohtaavat samankaltaisia haasteita. Tuon yhteisen kokemuksen kautta muut vertaiset kokevat tulleensa ymmärretyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi. Vertaistukiryhmien myötä syntyvän yhteisöllisyyden kautta voidaan vaikuttaa myös yhteiskunnan rakenteisiin – yhdessä on enemmän!

lue lisää

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Copyright © 2024 Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry