Traumasensitiivisen joogan ryhmä

Traumasensitiivisen joogan ryhmä. Kaipaatko tilaa kehosi viestien havainnointiin ja tutkimiseen? Haluatko löytää yhteyden sisäisiin tuntemuksiisi lempeässä ympäristössä omia rajoja kunnioittaen?…...

Ryhmä täynnä!

Kaipaatko tilaa kehosi viestien havainnointiin ja tutkimiseen? Haluatko löytää yhteyden sisäisiin tuntemuksiisi lempeässä ympäristössä omia rajoja kunnioittaen?

Tule mukaan Vakauttava Voimaheimo -hankkeen suljettuun joogaryhmään. Traumasensitiivinen jooga on erityisen tehokas kompleksisen trauman ja kroonisen posttraumaattisen stressihäiriön hoidossa. Tämä ryhmä on sinulle, joka haluat tutkia omaa tapaasi hengittää, liikkua ja olla läsnä kehossasi. Ryhmä tukee kykyäsi havainnoida sisäisiä tuntemuksia, tunnistaa omia tarpeita ja tehdä omia valintoja vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

Traumasensitiivinen jooga painottaa sitä, että harjoitus on omasi ja keho on omasi. Mitään ei ole pakko tehdä, tuntea tai kokea, vaan voit valita mitä haluat kokeilla ja mitä et. Harjoituksissa korostuvat kutsuva ohjauskieli, valinnanvapaus, vaihtoehdot, toimijuuden tukeminen ja huomion kohdistaminen kehollisiin tuntemuksiin. Liikkeet, muodot ja hengitysharjoitukset ovat sellaisia, että ne sopivat kaikenlaisille kehoille eikä niiden välille aseteta hierarkiaa.

Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti niille, joiden elämään kompleksinen traumatisoituminen vaikuttaa. Olethan siinä vaiheessa toipumistasi, että voimavarasi riittävät kuuden kerran ryhmäkokonaisuuteen sitoutumiseen.

Ryhmän vetäjänä toimii Anna Helena Malmi, kehitysmaatutkija, sosiologi, joogaohjaaja. Hän on erikoistunut traumasensitiiviseen joogaan ja valmistuu keväällä auktorisoiduksi TCTSY- kouluttajaksi (Trauma Center Trauma Sensitive Yoga = TCTSY).

Osallistujille ilmaisen joogaryhmän tarjoaa Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry:n Vakauttava Voimaheimo -hanke.

Ryhmä kokoontuu Zoomin välityksellä kuusi kertaa.
1. ryhmäkerta: 10.4.2024 klo 18–19
2. ryhmäkerta: 17.4.2024 klo 18–19
3. ryhmäkerta: 24.4.2024 klo 18–19
4. ryhmäkerta: 8.5.2024 klo 18–19
5. ryhmäkerta: 15.5.2024 klo 18–19
6. ryhmäkerta: 22.5.2024 klo 18–19

Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautujaa. Ilmoittaudu mukaan: info(at)disso.fi

Lisää Voimaheimo -hankkeen kirjoituksia

Kouluttaudu vertaistukiohjaajaksi!

Kouluttaudu vertaistukiohjaajaksi!

Ota askel kohti toisten tukemista ja kouluttaudu vertaistukiohjaajaksi. Disso ry järjestää osallistujille maksuttoman vertaistukiohjaajakoulutuksen verkossa huhti-toukokuussa. Ota askel kohti toisten tukemista – kouluttaudu vertaistukiohjaajaksi! Disso ry järjestää osallistujille maksuttoman koulutuksen verkossa huhti-toukokuussa. Mikäli oma elämäntilanteesi on vakaa, ja haluat vapaaehtoisena sitoutua vertaistukiohjaajakoulutukseen ja vertaistoimintaan, voit hakea mukaan Disso ry:n vertaistukiohjaajakoulutukseen. Samalla pääset osaksi yhdistyksen kasvavaa hyväntahdon perhettä. Koulutus on osa STEA-rahoitteista Vakauttava Voimaheimo emotionaalisesti traumatisoituneille aikuisille -hanketta. Tule mukaan vertaistukitoimintaan – yhdessä on enemmän! Tule mukaan vertaistukitoimintaan – yhdessä on enemmän!

lue lisää
Vertaistukiohjaajat ovat yhteisön rakentajia

Vertaistukiohjaajat ovat yhteisön rakentajia

Vertaistukiohjaajilla on valtavan tärkeä rooli yhteiskunnassamme. Oman kokemuksensa kautta he luovat väylän jaetulle ymmärrykselle ja tuelle. He luovat empaattisen ympäristön niille, jotka ovat kohdanneet ja/tai kohtaavat samankaltaisia haasteita. Tuon yhteisen kokemuksen kautta muut vertaiset kokevat tulleensa ymmärretyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi. Vertaistukiryhmien myötä syntyvän yhteisöllisyyden kautta voidaan vaikuttaa myös yhteiskunnan rakenteisiin – yhdessä on enemmän!

lue lisää

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Copyright © 2024 Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry