Vertaistukea emotionaalisesti traumatisoituneille

Disso ry:n vertaistoiminta laajenee Pohjois-Suomeen! Tämänhetkistä vertaistoimintaa tulee rikastuttamaan uusi Voimaheimola Ouluun, joka aloittaa toimintansa 7.5.2024....

Vertaistukea emotionaalisesti traumatisoituneille – Disso ry:n vertaistoiminta laajenee Pohjois-Suomeen!
Olemme erittäin iloisia saadessamme tiedottaa, että Disso ry:n vertaistoiminta laajenee Pohjois-Pohjanmaalle.
Tämänhetkistä vertaistoimintaa tulee rikastuttamaan uusi Voimaheimola, joka aloittaa toimintansa toukokuussa Oulussa.
Lisätietoja ja osoitteen saat osoitteesta viestinta@disso.fi.

Tapaamisajankohdat ovat seuraavat:
– tiistai 7.5.2024 klo 18.00–19.30
– tiistai 4.6.2024 klo 18.00–19.30

Voimaheimola-vertaistapaamisemme tarjoavat turvallisen tilan, jossa jokainen voi jakaa kokemuksiaan ja saada tukea ilman pelkoa tuomituksi tulemisesta. Sinun ei tarvitse jakaa henkilökohtaisia tietojasi tai diagnoosiasi – tulet kohdatuksi ja hyväksytyksi juuri sellaisena kuin olet. Vertaistoimintaan ei ole sitoutumispakkoa, eli voit osallistua Voimaheimoloihin juuri silloin kuin se sinulle sopii. Voimaheimoloita järjestetään myös Helsingissä, Turussa, Kuopiossa ja netissä. Lisätietoja löydät täältä.

Meillä on myös digitaalista vertaistoimintaa Discordissa. Discord on viestintäsovellus, jota voi käyttää puhelimella tai tietokoneella. Discord-yhteisössämme on eri kanavia, joissa voit osallistua keskusteluun anonyymisti. Discordiin pääset tästä.

Miksi osallistua vertaistoimintaan?
Emotionaalisen trauman ja dissosiaation seuraukset voivat olla yksilölle äärimmäisen haastavia ja monimutkaisia. Ne jäävät usein vaille ymmärrystä ilman asianmukaista tukea ja tietoa. Vertaistuki tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden jakaa kokemuksia samankaltaisessa tilanteessa olevien ihmisten kanssa: niiden, jotka ymmärtävät ja voivat tukea toinen toistaan. Disso ry:n toiminta keskittyykin tarjoamaan turvallisen ympäristön, jossa jokainen voi löytää voimavaroja ja ratkaisuja omalle toipumispolulleen. Yhdistyksemme toimintaan osallistuminen merkitsee mahdollisuutta löytää jaettua ymmärrystä, voimaa ja tukea vertaisyhteisöstä.

Vertaisryhmästä saa sellaista empatiaa, jota ammattilaisten, perheen ja ystävien voi olla vaikea antaa. Jaettu, eletty kokemus on ainutlaatuinen ulottuvuus, jota mielenterveyspalveluiden tuottajat eivät voi tarjota. Vertaisryhmä saattaa olla ensimmäinen ja ainoa paikka, jossa ryhmän osallistuja tulee kuulluksi omien ongelmien, kysymysten, tunteiden ja ajatusten kanssa. Vertaistuki on erityisen tehokasta toivon, voimaantumisen ja elämänlaadun näkökulmasta.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan vertaistoimintaamme!

Tekstielementti, jossa lukee "uusi Voimaheimola Ouluun". Taustalla kuva käsistä, jotka pitelevät taimea.

Lisää Voimaheimo -hankkeen kirjoituksia

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Copyright © 2024 Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry