Yhdessä on enemmän!

Tule mukaan kehittämään vertaistukea ja tuottamaan tietoa traumasta, dissosiaatiosta ja toipumisesta.

Traumatisoitumisen vaikutukset yksilön elämään jäävät helposti tunnistamatta.
Suomalainen palvelujärjestelmä tarvitsee lisää asiantuntija- ja kokemusasiantuntijatietoa trauman vaikutuksista ja rakenteellisesta dissosiaatiosta.

Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry:n arvot:

Yhdessä

Teemme yhteistyötä asiantuntijoiden, vertaisten sekä muiden yhteisöjen kanssa edistääksemme oikeanlaisen tuen saamista. Yhteisen asian eteenpäin vieminen tukee toipumista ja vahvistaa. Olemme kannustavia ja annamme toisillemme toivoa ja turvaa.

w

Avoimesti

Rohkaisemme avoimuuteen dissosiaatiohäiriön suhteen – emme ole syyllisiä traumaan. Toimimme avoimesti keskustellen, vältämme vastakkainasettelua ja pyrimme poistamaan ennakkoluuloja ja leimoja.

Turvallisesti

Olemme turvallinen yhteisö. Pidämme erilaisuutta rikkautena ja kaikkia ihmisiä arvokkaina. Yhdistys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton ja sitoudumme sen sääntöihin ja arvoihin. Toimintamme perustuu tutkittuun tietoon ja kokemukseen.

 

Suomen Trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry on perustettu vastaamaan tiedon tarpeeseen.

Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry on perustettu lokakuussa 2017 yhteistyössä kokemusasiantuntijoiden ja trauma-alan asiantuntijoiden kanssa. Idea yhdistyksestä syntyi Viisi naista, sata elämää -kirjaprojektin (www.dissociation.fi) ja sen ympärille muodostuneen dissosiaatioyhteisön piirissä.

Yhdistyksen tarkoituksena on tuottaa ja jakaa tietoa psyykkisestä traumatisoitumisesta ja dissosiaatiosta sekä kehittää erilaisia vertaistukimenetelmiä. Haluamme tehdä moniammatillista yhteistyötä traumojen hoidon hyväksi ja rakentaa siltoja eri toimijoiden välille. Disso ry on Kukunorin ja Mielenterveyspoolin jäsenyhdistys. Huom. Vuoden 2021 alusta emme enää ole Mielenterveyden keskusliiton jäsen.

Kuka voi liittyä jäseneksi?

Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa, joka on kiinnostunut psyykkisestä traumatisoitumisesta ja siitä johtuvista oireista. Jäseneksi voivat liittyä psyykkisiä traumoja kokeneet ihmiset ja heidän läheisensä, trauma-alan ammattilaiset sekä kaikki, jotka haluavat jollakin tavalla tukea yhdistyksen toimintaa tai ovat kiinnostuneita traumatiedon lisäämisestä suomalaisessa palvelujärjestelmässä.

Jäsenmaksu on 20€. Liittyessäsi jäseneksi sinun tulee hyväksyä yhdistyksen säännöt. 

Jäsenedut

Tarjoamme tietoa sekä vertaistukea, esimerkiksi vertaiskahviloita ja suljettuja vertaisryhmiä. 

 

Pin It on Pinterest