Yhdessä on enemmän!

Tule mukaan kehittämään vertaistukea ja tuottamaan tietoa traumasta, dissosiaatiosta ja toipumisesta. Traumatisoitumisen vaikutukset yksilön elämään jäävät helposti tunnistamatta.

Suomalainen palvelujärjestelmä tarvitsee lisää asiantuntija- ja kokemusasiantuntijatietoa trauman vaikutuksista ja rakenteellisesta dissosiaatiosta.

Tule mukaan!

Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry:n arvot:

Yhdessä

Teemme yhteistyötä asiantuntijoiden, vertaisten sekä muiden yhteisöjen kanssa edistääksemme oikeanlaisen tuen saamista. Yhteisen asian eteenpäin vieminen tukee toipumista ja vahvistaa. Olemme kannustavia ja annamme toisillemme toivoa ja turvaa.

w

Avoimesti

Rohkaisemme avoimuuteen dissosiaatiohäiriön suhteen – emme ole syyllisiä traumaan. Toimimme avoimesti keskustellen, vältämme vastakkainasettelua ja pyrimme poistamaan ennakkoluuloja ja leimoja.

Turvallisesti

Olemme turvallinen yhteisö. Pidämme erilaisuutta rikkautena ja kaikkia ihmisiä arvokkaina. Yhdistys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton ja sitoudumme sen sääntöihin ja arvoihin. Toimintamme perustuu tutkittuun tietoon ja kokemukseen.

 

Suomen Trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry on perustettu vastaamaan tiedon tarpeeseen.

Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry on perustettu lokakuussa 2017 yhteistyössä kokemusasiantuntijoiden ja trauma-alan asiantuntijoiden kanssa. Idea yhdistyksestä syntyi Viisi naista, sata elämää -kirjaprojektin (www.dissociation.fi) ja sen ympärille muodostuneen dissosiaatioyhteisön piirissä.

Yhdistyksen tarkoituksena on tuottaa ja jakaa tietoa psyykkisestä traumatisoitumisesta ja dissosiaatiosta sekä kehittää erilaisia vertaistukimenetelmiä. Haluamme tehdä moniammatillista yhteistyötä traumojen hoidon hyväksi ja rakentaa siltoja eri toimijoiden välille.

Kuka voi liittyä jäseneksi?

Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa, joka on kiinnostunut psyykkisestä traumatisoitumisesta ja siitä johtuvista oireista. Jäseneksi voivat liittyä psyykkisiä traumoja kokeneet ihmiset ja heidän läheisensä, trauma-alan ammattilaiset sekä kaikki, jotka haluavat jollakin tavalla tukea yhdistyksen toimintaa tai ovat kiinnostuneita traumatiedon lisäämisestä suomalaisessa palvelujärjestelmässä.

Jäsenmaksu vuodelle 2018 on 20€. Liittyessäsi jäseneksi sinun tulee hyväksyä yhdistyksen säännöt. 

Jäsenedut

Disso ry on Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistys. Jäsenemme ovat oikeutettuja Mielenterveyden keskusliiton jäsenetuihin.

 

Hallitus (2019)

Mai Peltoniemi

Mai Peltoniemi

Yhdistyksen puheenjohtaja

Kokemustutkija, sosionomi (YAMK). Olen terapeuttisen yhteisöhoidon ja huumekuntoutuksen asiantuntija. Ymmärrykseni traumasta ja toipumisesta perustuu paitsi ammatilliseen osaamiseen myös omakohtaiseen kokemukseen.

Sari Miikki

Sari Miikki

Rahastonhoitaja

Olen 40-vuotias kahden lapsen äiti sekä turvallisuusalan tradenomi Helsingistä. Lapsuusajan traumoista johtuvaa dissosiaatiohäiriötäni hoidetaan traumapsykoterapialla. Rakkaimmat harrastukseni ovat laulaminen, kirjoittaminen sekä lukeminen ja uusien asioiden opettelu.

Noora Seppälä

Noora Seppälä

Hallituksen jäsen

Olen Noora, 35-vuotias mentor–rinnallakulkija-koulutuksen käynyt nainen. Omien oireideni taustalla on monenmuotoista väkivaltaa sekä kokemus emotionaalisen hoivan ja tuen puutteesta, mikä on aiheuttamut minulle dissosiaatiohäiriön. Sydäntäni lähellä on erityisesti ajatus siitä, että tulevaisuudessa voin olla vaikuttamassa tiedon lisäämiseen psyykkisestä traumatisoitumisesta ja rakenteellisesta dissosiaatiosta. Tämä johtaisi näkemykseni mukaan dissosiaatiohäiriöiden parempaan tunnistamiseen ja hoitoon. Vapaa-ajallani värkkäilen kaikkea esteettistä ja luen mielelläni myös paljon kirjoja – laidasta laitaan!

Minna Torikka

Minna Torikka

Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Olen 41-vuotias NDT-fysioterapeutti ja kriisityön erikoisosaaja Lahdesta. Minulla on varhaisen vuorovaikutuksen traumatausta ja olen kokenut lapsuudessa pitkäaikaista seksuaalista hyväksikäyttöä. Olen toiminut sekä ammatillisena että kokemusasiantuntijana kehollisuuden ja traumojen yhteydestä eheytymisen tukena. Oma vuosien terapia takana ja nykyään harrastelen tanssia nauttien kaikesta uusien asioiden opettelusta.

Minja-Tiina Kaistinen

Minja-Tiina Kaistinen

Hallituksen jäsen

Olen 35-vuotias, vapaaehtoisesti lapseton mielenterveysaktiivi. Asun vaimoni kanssa Helsingissä ja olen vakavan traumatisoitumisen vuoksi työkyvyttömyyseläkkeellä. Minulle tärkeitä asioita ovat elinikäinen oppiminen, leimasin- ja paperiaskartelu, vertaistukitoiminta, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja eläinten oikeudet.

Antti Leskelä

Antti Leskelä

Hallituksen jäsen

Olen 46-v traumaselviytyjä, jonka dissosiaatiohäiriö piilotteli itseään pitkälle yli 30-vuotiaaksi. Nyt on takana yli seitsemän vuotta traumaterapiaa, jonka tueksi – jaksaakseni uskoa, että traumasta voi toipua – olen matkan varrella kerännyt paljon tietoa. Sen jakamisen kautta päädyin Disso ry:n hallitukseen. Uskon, että aito myötätunto syntyy ymmärryksen kautta, ja siksi haluan olla traumatietoisuutta lisäämässä. Vaihdoin juuri alaa fysioterapeutiksi, haaveenani on tulevaisuudessa auttaa integroitumisessa myös kehollisuuden kautta. Paritanssi ja kuorolaulu ovat rakkaat harrastukseni.

Taru Nordlund

Taru Nordlund

Hallituksen sihteeri

Olen 50-vuotias professori. Minulla on traumatausta, ja olen erityisesti kiinnostunut traumakokemusten kielentämisesta ja traumatiedon välittämisestä. Vapaa-aikanani liikun, matkailen, luen ja kirjoitan.

Jonna Tähtinen

Jonna Tähtinen

Hallituksen varajäsen

Olen 37-vuotias traumaselviytyjä Turusta. Minulla on kompleksinen traumatausta ja olen toiminut kokemusasiantuntijana ammattilaisille, vapaaehtoistyöntekijöille ja vertaisille. Erityisesti haluan vähentää seksuaalisen hyväksikäytön uhrien kokemaa häpeää puhumalla asiasta omilla kasvoillani. Teen myyntityötä, mutta olen myös valmistunut ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi. Luonto on lähellä sydäntäni ja minut löytääkin aamuisin usein metsästä. Kirjoitan myös blogia www.traumaselviytyja.fi

Tuulia

Tuulia

Hallituksen varajäsen

Olen traumaselviytyjä. Haluan olla jakamassa tietoa traumatisoitumisesta sekä keskustella siitä avoimesti, koska vain siten voimme yhdessä luoda yksilöille ja yhteisöille turvalliset olosuhteet, joissa traumasta voi toipua.