Disso ry:n hallitus 2023

Yhdistyksen syyskokous valitsee aina seuraavan kalenterivuoden ajaksi hallituksen jäsenet ja puheenjohtajan.

Vuonna 2023 puheenjohtajana toimii Anu Miettinen. Hänen ja muiden hallituksen jäsenten esittelyt löydät tältä sivulta.

Vuonna 2023 käynnistyy kolmivuotinen, STEA:n rahoittama hankkeemme ”Vakauttava Voimaheimo emotionaalisesti traumatisoituneille aikuisille 2023-2025”. Sen toiminnanjohtajaksi on palkattu sairaanhoitaja, yhteisöpedagogi Jenni Lara-Ochoa, joka vuonna 2022 teki Disso ry:ssä opintoihinsa liittyneen harjoittelun ja opinnäytetyön.

Anu Miettinen

Anu Miettinen

Hallituksen puheenjohtaja

Vahvasti kätkeytynyt traumatausta ohjasi minut lukemaan kokonaan uutta alaa. Halu tutkia omaa lapsuuttaan ja auttaa muita, on vienyt minut opiskelemaan varhaiskasvatuksen opettajaksi sekä kasvatuspsykologian maisteriksi. Päivätyössäni toimin lapsiperhetyön asiantuntijana kohdaten ja tukien vanhempia vanhemmuuden polulla. Disso ry:ssä haluan vaikuttaa traumatiedon ja erityisesti traumatisoitumisen seurauksien ymmärryksen lisääntymiseen. Kiinnostuksen kohteitani ovat lapsuuden traumojen ylisukupolvisuus ja niiden vaikutus vanhemmuuteen. Musiikki, tanssi ja lapset ovat lähellä sydäntäni.

Jenni Lara-Ochoa

Jenni Lara-Ochoa

Toiminnanjohtaja

Olen 39-vuotias ja asun Järvenpäässä kahden lapseni kanssa. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja ja yhteisöpedagogi. Hoitoalalla olen toiminut nuorisopsykiatriassa syömishäiriöosastolla, aikuisten mielenterveyskuntoutujien parissa, lastensuojelussa sekä kehitysvamma-alalla. Lisäksi olen ollut yrittäjä seitsemän vuoden ajan. Neljä vuotta sitten kiinnostuin mahdollisuudesta tehdä töitä järjestöpuolella ja päätin opiskella uuden ammatin yhteisöpedagogina. Tähän ammattiin valmistuin joulukuussa 2022. Työni ydintä on vuosina 2023-2025 STEA-rahoitteinen hanke ”Vakauttava voimaheimo – vertaistukimalli emotionaalisesti traumatisoituneille aikuisille” sekä yhdistyksen toiminnan johtaminen.

Aino lappi

Aino lappi

Hallituksen varapuheenjohtaja

Oman elämänkulkuni seurauksena olen kiinnostunut traumatisoitumisen sekä toipumisen polun eri vaiheiden vaikutuksista muun muassa toimintakykyyn, itsetuntoon, kehoon, työhön, seksuaalisuuteen, ihmissuhteisiin sekä vanhemmuuteen. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri (yleinen kasvatustiede) ja parhaillani opiskelen hoitotyötä. Toivon pystyväni omalta osaltani edistämään parempaa traumatietoisuutta yhteiskunnan eri toimijoiden keskuudessa. Rakastan puita ja merta, alati muuttuvaa luontoa, ihmisyyden monimuotoisuutta, kävelemistä, musiikkia, taidetta ja ihmettelevää elämänotetta.

MINNA rönkkö

MINNA rönkkö

Rahastonhoitaja

Olen yli viisikymppinen traumaselviytyjä. Numerot tuovat elämääni pysyvyyttä, työ niiden parissa rauhoittaa arkielämää. Oma terapiapolkuni toi minut mukaan yhdistyksen toimintaan. Saan vakautta elämääni perheestäni, ystävistäni sekä arjen yksinkertaisista iloista kuten neulominen ja luontokävelyt.

Miira Kesti

Miira Kesti

Hallituksen jäsen

Hei, olen 30-vuotias psykiatrinen sairaanhoitaja. Kiinnostukseni Disso ry:tä kohtaan kehittyi töiden myötä. Traumatisoituneiden kanssa työskentelyyn sain paljon apua ja tietoa Disson sivuja tutkiessa. Työskentely traumatisoituneiden ihmisten kanssa on antanut minulle paljon ja syventänyt kiinnostustani kehon ja mielen yhteydestä sekä innoittanut etsimään mahdollisimman paljon keinoja auttaa ihmisiä. Minulle tärkeää on traumatietoisuuden lisääminen ja Disson hallituksen jäsenyys antaa siihen uudenlaisen mahdollisuuden.

Vapaa-aikaa vietän mielelläni lukien kirjoja, pelaten tai kavereiden kanssa rennosti hengaillen.
Nelli Niemimaa

Nelli Niemimaa

Hallituksen jäsen

Olen kiertänyt Nellinä auringon 30,5 kertaa. Ensimmäiset kolme vuottani elin Tansaniassa Itä-Afrikassa. Koti-ikävän kokemus on tainnut jäädä elämään
ja vaikuttamaan minuun. Aloin tutustua itseeni viitisen vuotta sitten psykoterapian avulla sekä luontoyhteyden vahvistumisen myötä. Työskentelen kaupan alalla hyvinvointia tukevien tuotteiden parissa yrityksessä, jossa yhteiskuntavastuusta huolehtiminen on olennainen osa toimintaa. Kehotietoisuus päivittäisenä harjoituksena on minulle tärkeää ja aihe kiinnostaa myös traumatietoisuuden lisäämisen välineenä. Disso ry:ssä toimin hallituksen jäsenenä sekä vertaistoiminnan koordinaattorina.

Vivian

Hallituksen jäsen

23-vuotias IT-koulutettu IT-työntekijä. Harrastuksiini kuuluu valokuvaus, leffat, sarjat, tietotekniikka ja videopelit. Vapaa aika kuluu useasti niiden parissa tai kavereiden kanssa viettäen. Vaikka olen ollut hyvin pitkän aikaa ollut kiinnostunut itsetietoisuuden lisäämisestä, niin oma traumataustani laajuus selvisi minulle vasta 2022 kesällä, jolloin rupesin ammentamaan mahdollisimman paljon tietoa dissosiaatiosta, traumasta ja niiden yhteydestä muihin ongelmiin. Psykoterapiaa olen käyny 3 vuotta ja neljäs vuosi on nyt meneillään. Lisäksi käyn myös EMDR terapiaa. Hallituksessa toivon voivani vähentämään vääriä luuloja ja poistamaan stigmaa trauman vaikutuksista ja samalla lisäten ymmärrystä niiden erikoisesta ilmenemisestä neuro epätyypillisillä ihmisillä.

Vera Nissin

Hallituksen jäsen

Esittely tulossa

Werner Kukkapuro-Väyrynen

Werner Kukkapuro-Väyrynen

Hallituksen varajäsen

Lukion käynyt ja itseopiskeleva sijoittaja-yrittäjä, joka rakastaa kahvia, luontoa ja saunaa. Kiinnnostukseni jakautuu moneen, joitakin mainitakseni: Filmikamerakuvaus, makrotalous kuin sijoitusmarkkinat, joita ammennan ähkyksi asti kirjoista ja podcasteista. Tuleva podcast-isäntä. Hyvinvointityön kehittäminen lähellä sydäntä. ”Totuus se miehen tiellä pitää” olkoon mottoni.

Heidi Laine

Heidi Laine

Hallituksen varajäsen

Olen kolmekymppinen sosionomi ja työskentelen kuntouttavan työtoiminnan vastaavana ohjaajana. Työtehtäviini kuuluu mm. uraohjauksen antaminen sekä asiakkaiden työ- ja toimintakyvyn arviointi. Aiemmin sosiaalialalla olen tehnyt monikulttuurista järjestötyötä. Olen kokenut traumatisoitumisen aikuisiällä ja työstänyt aiheesta tietokirjaa apurahalla. Erityisesti keholliset menetelmät ovat olleet avuksi ja olen kiinnostunut psykofyysisestä näkökulmasta. Vapaa-ajalla rentoudun elokuvien ja pelien parissa. Tulevaisuudessa haaveilen suorittavani vielä YAMK-tutkinnon hyvinvointi-alalta.

Antti Leskelä

Antti Leskelä

Hallituksen varajäsen

Olen 50-v traumaselviytyjä, jonka dissosiaatiohäiriö piilotteli itseään pitkälle yli 30-vuotiaaksi. Uskon, että aito myötätunto syntyy ymmärryksen kautta, ja ymmärrys syntyy oikean tiedon kautta. Siksi olen ollut Disso ry:ssä mukana yli 5 vuotta traumatietoisuutta lisäämässä. Työskentelen fysioterapeuttina. Paritanssi ja kuorolaulu ovat rakkaat harrastukseni.