Tietoa traumasta- ja dissosiaatiosta

Tutkittua tietoa, kokemustarinoita, tietoa työntueksi ja tietoa toipumisen tueksi.

Tietoa traumasta- ja dissosiaatiosta

Traumatisoitumisen vaikutukset yksilön elämään jäävät helposti tunnistamatta.

Suomalainen palvelujärjestelmä tarvitsee lisää asiantuntija- ja kokemusasiantuntijatietoa trauman vaikutuksista ja rakenteellisesta dissosiaatiosta.

Olemme koonneet sivuillamme tietoa traumasta ja -dissosiaatiosta kolmeen eri kategoriaan. Löydät tietoa ammattilaisten koostamana, kokemusasiantuntijoiden kirjoittamana ja tietoa työskentelyn ja toipumisen tueksi.

Ammattilaisten artikkeleita

Kokemus-asiantuntijoiden kirjoituksia

Tietoa toipumisen tueksi

Disso ry:n oppaat ammattilaisille ja vertaisille

Mistä löytää terapeutti?

Mistä löytää terapeutti?

Mikäli traumatisoitumiseen liittyvät oireet haittaavat elämääsi ja onnellisuuttasi, suosittelemme pitkäkestoista traumaterapiaa tai avun hakemista traumoja tuntevalta ammattilaiselta. Apua saat oman kotikuntasi terveys-,  mielenterveys- ja päihdepalveluista. Mikäli...

lue lisää

Trauma- ja dissosiaatio-oireet opas 

Pyysimme Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry:n jäseniltä kirjoituksia siitä, minkälaista on heidän elämänsä dissosiaatiohäiriön kanssa: minkälaisia oireita heillä on ja miten he ovat hoitaneet itseään. Olemme koostaneet näistä kirjoituksista tämän monisteen voidaksemme jakaa kokemustietoa vertaisille, läheisille ja traumatisoituneiden ihmisten kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Opas arvostavaan kohtaamiseen SOTE -alan ammatilaisille

Trauma- ja rakenteellinen dissosiaatio – opas arvostavaan kohtaamiseen on kaikille sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, jotka haluavat ymmärtää ja tukea emotionaalisten traumojen kanssa kamppailevia. Oppaan lukemiseen kuluu noin 15 minuuttia. Jos asiakkaasi antaa tämän sinulle, tutustuthan oppaaseen. Sivulta 15 löytyy pikaopas kohtaamiseen.

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Copyright © 2024 Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry