Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry
Tule mukaan kehittämään vertaistukea ja tuottamaan tietoa traumasta, dissosiaatiosta ja toipumisesta.
Traumatisoitumisen vaikutukset yksilön elämään jäävät helposti tunnistamatta.
Suomalainen palvelujärjestelmä tarvitsee lisää asiantuntija- ja kokemusasiantuntijatietoa trauman vaikutuksista ja rakenteellisesta dissosiaatiosta.
Arvomme:
Yhdessä
Teemme yhteistyötä asiantuntijoiden, vertaisten sekä muiden yhteisöjen kanssa edistääksemme oikeanlaisen tuen saamista. Yhteisen asian eteenpäin vieminen tukee toipumista ja vahvistaa. Olemme kannustavia ja annamme toisillemme toivoa ja turvaa.
Avoimesti
Rohkaisemme avoimuuteen dissosiaatiohäiriön suhteen – emme ole syyllisiä traumaan. Toimimme avoimesti keskustellen, vältämme vastakkainasettelua ja pyrimme poistamaan ennakkoluuloja ja leimoja.
Turvallisesti
Olemme turvallinen yhteisö. Pidämme erilaisuutta rikkautena ja kaikkia ihmisiä arvokkaina. Yhdistys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton ja sitoudumme sen sääntöihin ja arvoihin. Toimintamme perustuu tutkittuun tietoon ja kokemukseen.
Disso ry:n visio ja missio
Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry on perustettu lokakuussa 2017 yhteistyössä kokemusasiantuntijoiden ja trauma-alan asiantuntijoiden kanssa. Idea yhdistyksestä syntyi Viisi naista, sata elämää -kirjaprojektin (www.dissociation.fi) ja sen ympärille muodostuneen dissosiaatioyhteisön piirissä.
Yhdistyksen tarkoituksena on tuottaa ja jakaa tietoa psyykkisestä traumatisoitumisesta ja dissosiaatiosta sekä kehittää erilaisia vertaistukimenetelmiä. Haluamme tehdä moniammatillista yhteistyötä traumojen hoidon hyväksi ja rakentaa siltoja eri toimijoiden välille. Disso ry on Kukunorin ja Mielenterveyspoolin jäsenyhdistys. Huom. Vuoden 2021 alusta emme enää ole Mielenterveyden keskusliiton jäsen.
Liity jäseneksi!
Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa, joka on kiinnostunut psyykkisestä traumatisoitumisesta ja siitä johtuvista oireista. Jäseneksi voivat liittyä psyykkisiä traumoja kokeneet ihmiset ja heidän läheisensä, trauma-alan ammattilaiset sekä kaikki, jotka haluavat jollakin tavalla tukea yhdistyksen toimintaa tai ovat kiinnostuneita traumatiedon lisäämisestä suomalaisessa palvelujärjestelmässä.
Jäsenmaksu on 20€. Liittyessäsi jäseneksi sinun tulee hyväksyä yhdistyksen säännöt.
Käsittelemme uudet hakemukset noin kahden viikon välein. Lähetämme sinulle jäsenmaksulaskun 20€ sähköpostitse ja liitämme sinut jäseneksi, kun maksu näkyy tilillä. Disso ry:n jäsenenä pääset vaikuttamaan traumatiedon lisäämiseen palvelujärjestelmässä sekä osallistumaan yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin.
Disso ry:n hallitustiimi 2024
Yhdistyksen syyskokous valitsee aina seuraavan kalenterivuoden ajaksi hallituksen jäsenet ja puheenjohtajan. Vuonna 2024 puheenjohtajana toimii Anu Miettinen. Hänen ja muiden hallituksen jäsenten esittelyt löydät tältä sivulta. Vuonna 2023 käynnistyi kolmivuotinen, STEAn rahoittama hankkeemme ”Vakauttava Voimaheimo emotionaalisesti traumatisoituneille aikuisille 2023–2025″. Sen toiminnanjohtajaksi on palkattu sairaanhoitaja, yhteisöpedagogi Jenni Lara-Ochoa, joka vuonna 2022 teki Disso ry:ssä opintoihinsa liittyneen harjoittelun ja opinnäytetyön.
Anu Miettinen
Hallituksen puheenjohtaja
Jenni Lara-Ochoa
Toiminnanjohtaja
Saara Karjalainen
Hallituksen varapuheenjohtaja
Irene Palomino
Järjestökoordinaattori
Minna Rönkkö
Rahastonhoitaja
Vera Nissin
Hallituksen jäsen
Anna Colliander
Hallituksen jäsen
Kaisa Pulkki
Hallituksen jäsen
Disso ry:n tiedotuspalsta
Osallistu kyselyyn: vakauttaminen & traumaperäinen dissosiaatio
Onko sinulla on kokemusta emotionaalisesta traumasta? Kiinnostavatko sinua traumaperäiseen dissosiaatioon ja emotionaaliseen traumaan liittyvät teemat? Auta meitä selkeyttämään termistöä ja osallistu kyselyyn!
Uuden työntekijän tervehdys
Olen Irene Palomino, Disso ry:n uusi järjestökoordinaattori ja haluan jakaa teille pienen kurkistuksen elämääni. Kotipesäni on tällä hetkellä Raahessa, missä jaan arjen puolisoni, esikoisemme ja pienen eläinlaumamme kanssa. Olen tiedonjanoinen ja innostun uusista asioista helposti. Eläimet, musiikki, tanssi ja huonekasvit ovat pysyviä asioita elämässäni. Ne antavat voimaa arjen keskelle ja pitävät minut jalat maassa.
Matalan kynnyksen keskusteluapua traumatisoituneille ja heidän läheisilleen
Matalan kynnyksen henkilökohtainen keskusteluapu ja neuvonta traumatisoituneille ja heidän läheisilleen.
Keskusteluapuun voi varata ajan contact@disso.fi osoitteesta.
Tapaamiset järjestetään etänä zoom-alustan välityksellä.
Keskustelun tarkoituksena on olla vertaistukena, kuuntelijana ja antaa psykoedukaatiota traumatisoituneille ja heidän läheisilleen.
Traumoja tapaamisissa ei käsitellä.