Disso ry:n hallitustiimi 2024 esittäytyy

Yhdistyksen syyskokous valitsee aina seuraavan kalenterivuoden ajaksi hallituksen jäsenet ja puheenjohtajan. Vuonna 2023 puheenjohtajana toimii Anu Miettinen. Hänen ja muiden…...

Yhdistyksen syyskokous valitsee aina seuraavan kalenterivuoden ajaksi hallituksen jäsenet ja puheenjohtajan. Vuonna 2024 puheenjohtajana toimii Anu Miettinen. Hänen ja muiden hallituksen jäsenten esittelyt löydät tältä sivulta. Vuonna 2023 käynnistyi kolmivuotinen, STEAn rahoittama hankkeemme ”Vakauttava Voimaheimo emotionaalisesti traumatisoituneille aikuisille 2023–2025″. Sen toiminnanjohtajaksi on palkattu sairaanhoitaja, yhteisöpedagogi Jenni Lara-Ochoa, joka vuonna 2022 teki Disso ry:ssä opintoihinsa liittyneen harjoittelun ja opinnäytetyön.

Anu Miettinen puheenjohtaja

Vahvasti kätkeytynyt traumatausta ohjasi minut lukemaan kokonaan uutta alaa. Halu tutkia omaa lapsuuttaan ja auttaa muita, on vienyt minut opiskelemaan varhaiskasvatuksen opettajaksi sekä kasvatuspsykologian maisteriksi. Päivätyössäni toimin lapsiperhetyön asiantuntijana kohdaten ja tukien vanhempia vanhemmuuden polulla. Disso ry:ssä haluan vaikuttaa traumatiedon ja erityisesti traumatisoitumisen seurauksien ymmärryksen lisääntymiseen. Kiinnostuksen kohteitani ovat lapsuuden traumojen ylisukupolvisuus ja niiden vaikutus vanhemmuuteen. Musiikki, tanssi ja lapset ovat lähellä sydäntäni.

Jenni Lara-Ochoa toiminnanjohtaja 

Olen 39-vuotias ja asun Järvenpäässä kahden lapseni kanssa. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja ja yhteisöpedagogi. Hoitoalalla olen toiminut nuorisopsykiatriassa syömishäiriöosastolla, aikuisten mielenterveyskuntoutujien parissa, lastensuojelussa sekä kehitysvamma-alalla. Lisäksi olen ollut yrittäjä seitsemän vuoden ajan. Neljä vuotta sitten kiinnostuin mahdollisuudesta tehdä töitä järjestöpuolella ja päätin opiskella uuden ammatin yhteisöpedagogina. Tähän ammattiin valmistuin joulukuussa 2022. Työni ydintä on vuosina 2023-2025 STEA-rahoitteinen hanke ”Vakauttava voimaheimo – vertaistukimalli emotionaalisesti traumatisoituneille aikuisille” sekä yhdistyksen toiminnan johtaminen.

Irene Palomino Järjestökoordinaattori 

Olen vuonna 2023 sosionomiksi valmistunut entinen kaupan alan ammattilainen ja traumaselviytyjä. Ajauduin asiakaspalvelu- ja toimistotehtävistä sosionomiopintojen pariin havaittuani, että haluan olla aktiivisemmin mukana rakentamassa yhdenvertaista ja hyvinvoivaa yhteiskuntaa. Haluan tehdä töitä traumatisoituneiden hyväksi. Minua kiinnostaa erityisen paljon trauman ja kehon välinen yhteys. Olen tiedonjanoinen ja innostun herkästi uusista asioista. Koskaan ei voi tietää mistä uudesta aiheesta tai puuhasta kiinnostun seuraavaksi. Eläimet, tanssi ja huonekasvit ovat kuitenkin asioita, jotka ovat pysyvä ja tärkeä osa elämääni.

Minna Rönkkö Rahastonhoitaja 

Olen yli viisikymppinen traumaselviytyjä. Numerot tuovat elämääni pysyvyyttä, työ niiden parissa rauhoittaa arkielämää. Oma terapiapolkuni toi minut mukaan yhdistyksen toimintaan. Saan vakautta elämääni perheestäni, ystävistäni sekä arjen yksinkertaisista iloista kuten neulominen ja luontokävelyt.

 

Saara Karjalainen Hallituksen varapuheenjohtaja

Olen parempaan huomiseen uskova haaveilija, musiikista voimansa ammentava kaaoksen hallitsija ja pohjoisen luontoon rakastunut seikkailija. Koulutukseltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja ja työskentelen lastensuojelussa. Siellä pääsen tietynlaiselle näköalapaikalle ylisukupolvisten traumojen äärelle, mikä on aiheena loputtoman mielenkiintoinen. Mun on vaikea vain sietää maailmassa huomaamiani epäkohtia, toiminnasta saan mielenrauhaa. Yhdistystoiminnasta olen löytänyt elämääni rakkaan harrastuksen ja vaikuttamisen paikan, minkä kautta kohdata samoja arvoja jakavia ihmisiä. Disso ry:een tutustuin aikanaan julkaistujen materiaalien kautta, jotka olivat minulle suurena tukena matkalla itseeni. Toivon, että pystymme lisäämään yhdistyksen vaikuttavuutta ja välittämään traumatietoisuutta yhä laajemmalle.

Vera Nissin Hallituksen jäsen

Olen Vera ja ollut Disso ry:n toiminnassa vuodesta 2019, hallituksessa vuodesta 2020 ja vetänyt ja kehittänyt vertaiskahviloita vuodesta 2021. Haluan auttaa osaltani ihmisiä saamaan itselleen helpotusta ja toivoa trauman ja dissosiaation aiheuttamiin hankaliin oireisiin ja juuri vertaisuuden avulla se on ollut minulle mieluisaa.
Haluan toivottaa kaikki matalalla kynnyksellä mukaan lämminhenkisiin kahviloihimme saamaan tukea muilta kuulemalla toisten kokemuksia ja auttamalla muita jakamalla omia kokemuksia.
Yhdessä olemme enemmän emmekä enää yksin!

Anna Colliander Hallituksen jäsen 

Mielenterveyteen ja ihmisyyteen liittyvät asiat ovat aina kiinnostaneet minua, ja jo teininä haaveilin psykologin ammatista. Tein pitkän uran liiketoiminnassa ja markkinointiviestinnän parissa, mutta kaikki nuo vuodet haaveilin jostain inhimillisemmästä, maailmaan hyvää tuottavasta ammatista. Lopulta minut hyväksyttiin opiskelemaan ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin opintoja ja se mullisti elämäni raiteiltaan – niille raiteille, joita minun olisi pitänyt aina mennä ja nyt työskentelen terapeuttina. Sittemmin olen aloittanut myös psykologian opinnot. Traumojen pariin minua vetää mm. suomalaisten historia sotatraumojen kantajina vielä muutama sukupolvi myöhemminkin, ja sen myötä ymmärrys siitä miten haastavia traumat on tunnistaa jopa trauman kantajalle itselleen. Tietoa, tukea ja apua tarvitaan kaikkialla yhteiskunnassa reippaasti lisää, jonka myötä toivottavasti kasvaa myötätunto ja ymmärrys itseä ja toisia kohtaan. <3

Kaisa Pulkki Hallituksen jäsen

Jos olemme puita,
olemme metsä sakea –
jos kiviä,
muodostamme linnoituksen.
Olen monipuolisesti kulttuuria harrastava hoitoalan opiskelija. Yhteisöllisyys ja toiminnallisuus ovat minut sytyttäviä taikasanoja.

 

Lisää Disso ry:n kirjoituksia

Uuden työntekijän tervehdys

Uuden työntekijän tervehdys

Olen Irene Palomino, Disso ry:n uusi järjestökoordinaattori ja haluan jakaa teille pienen kurkistuksen elämääni. Kotipesäni on tällä hetkellä Raahessa, missä jaan arjen puolisoni, esikoisemme ja pienen eläinlaumamme kanssa. Olen tiedonjanoinen ja innostun uusista asioista helposti. Eläimet, musiikki, tanssi ja huonekasvit ovat pysyviä asioita elämässäni. Ne antavat voimaa arjen keskelle ja pitävät minut jalat maassa.

lue lisää
Matalan kynnyksen keskusteluapua traumatisoituneille ja heidän läheisilleen

Matalan kynnyksen keskusteluapua traumatisoituneille ja heidän läheisilleen

Matalan kynnyksen henkilökohtainen keskusteluapu ja neuvonta traumatisoituneille ja heidän läheisilleen.
Keskusteluapuun voi varata ajan contact@disso.fi osoitteesta.

Tapaamiset järjestetään etänä zoom-alustan välityksellä.
Keskustelun tarkoituksena on olla vertaistukena, kuuntelijana ja antaa psykoedukaatiota traumatisoituneille ja heidän läheisilleen.
Traumoja tapaamisissa ei käsitellä.

lue lisää
Asiantuntija-chat Discordissa

Asiantuntija-chat Discordissa

Ensimmäisessä asiantuntija-chatissä Disson Discord-kanavalla torstaina 29.2. klo 17.00-18.00 Minka kertoo kokemustarinansa syrjäänvetäytyvästä ja syrjäytetystä nuoresta kohti osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Tarinassa keskitytään toipumiskokemukseen. Minka on koulutettu kokemusasiantuntija ja sanataideohjaaja. Kanavalla voit keskustella ja kysyä aiheesta.

lue lisää
Disso ry:n toimijoiden uudet nimet

Disso ry:n toimijoiden uudet nimet

Yhdistyksessä alettiin pyörittelemään syksyn alussa ajatusta siitä, että yhdistyksen vertaistukiohjaajille ja vertaisille olisi mukava olla jokin oma, yhteinen nimi. Yhteisen nimen käyttäminen voisi lisätä yhtenäisyyden tunnetta ja yhteishenkeä. Meille Disso ry:ssä on tärkeää, että kaikki yhdistyksen toimijat ovat mukana toiminnan kehittämisessä. Siksi pyysimmekin vertaistukiohjaajat mukaan ideoimaan sopivaa nimeä. Tämän jälkeen yhdistyksen jäsenet äänestivät nimiehdokkaista mieluisimmaksi Voimaheimolaisen.

lue lisää

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Copyright © 2024 Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry