Video: Arielle Schwartz – Haudattu aarre ja piilotetut ilot

Tällä kertaa suomensimme tohtori Schwartzilta videon. Siinä hän lukee uudesta kirjastaan The Post-Traumatic Growth Guidebook kappaleen Buried treasure and hidden…...
21 kesäkuun, 2020
Arielle Schwartz (screencapture)

Olemme aiemmin julkaisseet sivustollamme amerikkalaiselta trauma-asiantuntijalta, tohtori Arielle Schwartzilta suomeksi käännetyn artikkelin Kompleksinen PTSD ja dissosiaatio.

Tällä kertaa suomensimme tohtori Schwartzilta videon. Siinä hän lukee uudesta kirjastaan The Post-Traumatic Growth Guidebook kappaleen Buried treasure and hidden joys – suomeksi Haudattu aarre ja piilotetut ilot. Olemme julkaisseet videon sekä Facebook-julkaisuna että Instagramissa IGTV-videona. Voit katsoa IGTV-videon myös tämän sivun lopusta.

Videolla hän kertoo, miksi tohtori Rick Hansonin mukaan jokaisen – ja erityisesti traumaselviytyjien – kannattaa tietoisesti valita keskittyä positiivisten asioiden ja elämysten etsimiseen ja vahvistamiseen. Emme tee sitä negatiivisten tai vaikeiden asioiden kohtaamisen kustannuksella, vaan tasapainottaaksemme meidän kaikkien mielessä automaattisesti toimivaa negatiivisuusvinoumaa. Se tarkoittaa aivojen taipumusta kiinnittää huomiota negatiivisiin kokemuksiin ja antaa niille enemmän painoarvoa kuin positiivisille.

Rick Hansonin englanninkielinen akronyymi HEAL toimii muistisääntönä tälle tekniikalle, jonka avulla voimme Hansonin sanoin ”sisäänrakentaa onnellisuutta”. Alla IGTV-videomme aiheesta:

Lisää kirjoituksia ammatilaisilta

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Copyright © 2024 Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry