Mielenterveysviikko 18.-25.11.2018

Sunnuntaina 18.11.2018 alkaa Mielenterveysviikko, jonka tarkoituksena on nostaa esiin ajankohtaisia mielenterveyteen liittyviä teemoja, tuoda esille epäkohtia, tehdä parannusehdotuksia ja vaikuttaa…...

Sunnuntaina 18.11.2018 alkaa Mielenterveysviikko, jonka tarkoituksena on nostaa esiin ajankohtaisia mielenterveyteen liittyviä teemoja, tuoda esille epäkohtia, tehdä parannusehdotuksia ja vaikuttaa asenteisiin. Mielenterveysviikkoa on vietetty marraskuun lopulla jo vuodesta 1974 alkaen.

Useilla paikkakunnilla järjestetään sunnuntaina 18.11. kynttilätapahtuma itsemurhan uhrien muistolle. Tutustu näihin ja muuhun ohjelmatarjontaan eri puolilla Suomea Mielenterveyden Keskusliiton nettisivujen kautta: http://mtkl.fi/index.php?s=mielenterveysviikko

Me Disso ry:ssä haluamme kunnioittaa itsemurhan uhrien muistoa. Tutkimustieto kertoo haitallisten lapsuudenkokemusten lisäävän itsemurhariskiä: ns. ACE Study -tutkimusten (joissa kartoitetaan kymmenen erityyppisen lapsuuden / nuoruuden vastoinkäymisen vaikutuksia terveyteen aikuisiällä) yhteydessä on havaittu, että ACE-pistemäärän ollessa 7 tai enemmän, kasvoi itsemurhayrityksen riski 51-kertaiseksi lasten ja nuorten osalta, ja 30-kertaiseksi aikuisten osalta. Lisäksi, 80% eli neljä viidestä lasten / nuorten itsemurhayrityksistä liittyi ACE-tekijöihin, ja aikuisten osalta 64% eli lähes kaksi kolmesta itsemurhayrityksistä (lähde: Dube ym. 2001, lähteen ACEs Too High mukaan).

Tehkäämme siis kaikki pieniä tekoja, jottei kukaan jäisi yksin liian suurten taakkojen kanssa. Ja ennen kaikkea, kehittäkäämme traumat tiedostavaa, ja niitä sekä hoitavaa että ennaltaehkäisevää yhteiskuntaa!


Mielenterveysviikon päätapahtuma ovat Mielenterveysmessut, jotka järjestetään tänä vuonna Helsingin Kulttuuritalolla ti 20.11.2018 klo 9-17 ja ke 21.11.2018 klo 9-16. Sisäänpääsy on ilmainen MTKL:n jäsenjärjestöjen – ml. Disso ry – jäsenille, muista siis ottaa jäsenkorttisi mukaan!

Lisätietoja messuista löydät täältä: http://mtkl.fi/mielenterveysmessut-2018/

Messuilla ovat myös traumat ja dissosiaatio esillä:

Ti 20.22.2018
klo 12-12:45 Kokemuskirjasto
– Dissosiaatiohäiriö: Kuinka selviydyn arjesta. Minna Torikka, varapuheenjohtaja, Disso ry
klo 12:30-16:30 Seminaari
– Trauma ihmisen ja perheen elämässä

Ke 21.11.2018
klo 10:30-11 Tietoisku
– Saa näkyä ja kuulua. Disso ry lisää tietoa emotionaalisesta traumasta ja dissosiaatiosta

Lisää Disso ry:n kirjoituksia

Uuden työntekijän tervehdys

Uuden työntekijän tervehdys

Olen Irene Palomino, Disso ry:n uusi järjestökoordinaattori ja haluan jakaa teille pienen kurkistuksen elämääni. Kotipesäni on tällä hetkellä Raahessa, missä jaan arjen puolisoni, esikoisemme ja pienen eläinlaumamme kanssa. Olen tiedonjanoinen ja innostun uusista asioista helposti. Eläimet, musiikki, tanssi ja huonekasvit ovat pysyviä asioita elämässäni. Ne antavat voimaa arjen keskelle ja pitävät minut jalat maassa.

lue lisää
Matalan kynnyksen keskusteluapua traumatisoituneille ja heidän läheisilleen

Matalan kynnyksen keskusteluapua traumatisoituneille ja heidän läheisilleen

Matalan kynnyksen henkilökohtainen keskusteluapu ja neuvonta traumatisoituneille ja heidän läheisilleen.
Keskusteluapuun voi varata ajan contact@disso.fi osoitteesta.

Tapaamiset järjestetään etänä zoom-alustan välityksellä.
Keskustelun tarkoituksena on olla vertaistukena, kuuntelijana ja antaa psykoedukaatiota traumatisoituneille ja heidän läheisilleen.
Traumoja tapaamisissa ei käsitellä.

lue lisää
Asiantuntija-chat Discordissa

Asiantuntija-chat Discordissa

Ensimmäisessä asiantuntija-chatissä Disson Discord-kanavalla torstaina 29.2. klo 17.00-18.00 Minka kertoo kokemustarinansa syrjäänvetäytyvästä ja syrjäytetystä nuoresta kohti osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Tarinassa keskitytään toipumiskokemukseen. Minka on koulutettu kokemusasiantuntija ja sanataideohjaaja. Kanavalla voit keskustella ja kysyä aiheesta.

lue lisää
Disso ry:n toimijoiden uudet nimet

Disso ry:n toimijoiden uudet nimet

Yhdistyksessä alettiin pyörittelemään syksyn alussa ajatusta siitä, että yhdistyksen vertaistukiohjaajille ja vertaisille olisi mukava olla jokin oma, yhteinen nimi. Yhteisen nimen käyttäminen voisi lisätä yhtenäisyyden tunnetta ja yhteishenkeä. Meille Disso ry:ssä on tärkeää, että kaikki yhdistyksen toimijat ovat mukana toiminnan kehittämisessä. Siksi pyysimmekin vertaistukiohjaajat mukaan ideoimaan sopivaa nimeä. Tämän jälkeen yhdistyksen jäsenet äänestivät nimiehdokkaista mieluisimmaksi Voimaheimolaisen.

lue lisää
Disso ry:n hallitustiimi 2024 esittäytyy

Disso ry:n hallitustiimi 2024 esittäytyy

Yhdistyksen syyskokous valitsee aina seuraavan kalenterivuoden ajaksi hallituksen jäsenet ja puheenjohtajan. Vuonna 2023 puheenjohtajana toimii Anu Miettinen. Hänen ja muiden hallituksen jäsenten esittelyt löydät tältä sivulta. Vuonna 2023 käynnistyi kolmivuotinen, STEAn rahoittama hankkeemme ”Vakauttava Voimaheimo emotionaalisesti traumatisoituneille aikuisille 2023–2025″. Sen toiminnanjohtajaksi on palkattu sairaanhoitaja, yhteisöpedagogi Jenni Lara-Ochoa, joka vuonna 2022 teki Disso ry:ssä opintoihinsa liittyneen harjoittelun ja opinnäytetyön.

lue lisää

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Copyright © 2024 Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry