Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry järjestää traumasensitiivistä joogaa Turussa 2019

JOOGAA PALAUTUMISEN TUEKSI
TCTSY – Traumasensitiivinen jooga


 

Päivitys 24.9.2019: Ryhmät ovat täynnä

 

Jotta tuntuisi turvallisemmalle.

Jotta mennyt muuttuisi menneeksi myös kehon mielestä.

Jotta voisin elää kehon kanssa helpommin.

Omassa kehossa oleminen voi olla monista syistä haastavaa. Joskus haastavien kokemusten seurauksena kehon voi olla vaikea löytää hermostolliseen tasapainoon.

TCTSY – traumasensitiivinen jooga on syntynyt tukemaan palautumista ja toipumista, jokaisen omaa yksilöllistä kokonaisuutta arvostaen.

Harjoitus pyrkii luomaan korjaavia mahdollisuuksia nimenomaan niille hermoston ja aivojen alueille, joille on elämänkokemuksissa saattanut syntyä rasitetta.

Kiireettömässä ja pakottomassa hetkessä voi tutkia ja kuulostella kehon luontaisia toipumisen kykyjä ja turvallisempaa läsnäoloa.

Metodi pohjautuu neurologiaan, traumateoriaan, kiintymyssuhdeteoriaan ja ennen kaikkea osallistujien oman asiantuntijuuden kunnioittamiseen.

Olet tervetullut tutustumaan!

Harjoituksen sisältö:

Harjoituksessa ohjaaja ehdottaa liikkeitä mutta ohjaaja ei tarkkaile, kosketa tai korjaa, jotta osallistuja saa aidosti tilaa itselle sopivien tekemisen tapojen tutkimiselle.

Liikkeet ja asennot pohjautuvat joogaan, mutta ne eivät edellytä notkeutta tai muitakaan fyysisiä ominaisuuksia. Liikkeissä ei pyritä tiettyihin muotoihin tai mihinkään tiettyyn tekemisen tapaan.

Osallistuja voi aina tehdä liikkeet omalla tavallaan ja omassa tahdissa. Kaiken, mikä ei itsestä tunnu hyvältä, voi aina jättää tekemättä.

Mukaan:

Jokin alusta (esim. jumppamatto, joogamatto, retkimatto). Halutessasi voit ottaa huivin tai viltin ja lämpimät sukat lyhyttä loppurentoutusta varten. Vaatteiksi käyvät mitkä tahansa vaatteet, joissa sinun on mahdollisimman mukava olla.

Muuta:

Harjoitus on hetki kehon tukemiselle. Sen vuoksi harjoituksen aikana tai yhteydessä osallistujien traumataustaa tai muuta osallistumisen syytä ei käsitellä puhuen.

Tämän vuoksi turvallisuuden ja hyödyllisyyden tueksi on suositeltavaa, että osallistujalla on olemassa terapeuttinen keskusteluyhteys, terapeutti tai muu luotettava, omaa hyvinvointia ja turvallisuutta tukeva ihminen tai yhteisö.

Kehotyöskentely on luotu työpariksi puheterapialle. Siitä, missä joskus terapiassa ei pääse eteenpäin puhumalla, voi joskus edetä kehon kautta – ja toisinpäin.

TCTSY – Trauma Center Trauma Sensitive Yoga -metodi pohjautuu neurologiaan, traumateoriaan, kiintymyssuhdeteoriaan ja ennen kaikkea osallistujien oman asiantuntijuuden ja tasaveroisen kohtaamisen kunnioittamiseen. Ohjaajat ovat sertifioituja ja valvottuja metodin eettisessä ja ohjeistetussa käytössä.

Paikka ja ajat:

Lounatuulet Yhteisötalo, Läntinen pitkäkatu 33, Turku

Tarkemmat ohjeet ilmoittautumisen yhteydessä.

Ti 24.9. 18:30-19:30
Ti 8.10. 18:30-19:30
Ti 22.10 18:30 – 19:30
Ti 5.11. 18:30 – 19:30

Päivitys 17.9.2019:

Ryhmät täynnä poislukien viimeinen kerta,  johon mahtuu 2 osallistujaa. Viimeinen (5.11) kerta on samassa osoitteessa, mutta isommassa tilassa. Tulossa ilmainen tutustuminen ohjaajan omaan puuhailutilaan Tila 42:ssa!

Hinta ja ilmoittautuminen:

Hinta 2e/5e (Disso ry jäsen / muut). Maksu käteisellä.

Voit osallistua yhdelle tai useammalle kerralle.

Ilmoittautumiset tämän lomakkeen kautta:
https://www.tctsy.fi/yhteystiedot

Ohjaaja:

Hanna Dufva

Esteettömyystiedot:

Harjoitus sopii kaikenkehoisille.

Inva wc, sukupuolittamattomat wc:t, hissi, ramppi.

Syrjinnästä vapaa alue.

Lisää tietoa:

www.traumasensitiveyoga.com

https://www.hannadufva.fi

Image by SofieZborilova from Pixabay. Pixabay License. Free for commercial use.