Vertaistukea Disso ry:n Voimaryhmästä

Disso ry:n uudet Voimaryhmät alkavat: kokoamme nyt jatkuvasti uusia vertaistukiryhmiä kaikille trauman ja dissosiaatiohäiriön kanssa eläville....

Kokoamme jatkuvasti uusia, ensisijaisesti sähköpostitse keskenään viestitteleviä vertaistukiryhmiä kaikille trauman ja dissosiaatiohäiriön kanssa eläville.

VOIMARYHMÄ

Oletko kokenut tai tunnetko kokevasi maailman eri tavalla kuin muut? Hae mukaan Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry:n vertaisryhmään. Disso ry:llä on yli kolmesataa jäsentä ympäri Suomea ja pyrimme edistämään erilaisia tapoja, joilla ihmiset pääsevät jakamaan kokemuksia, voimaantumaan ja samaistumaan. Voimaryhmään voi hakea yhdistyksen jäsen, joka haluaa tutustua toisiin ja tukea toisia kokemukseen ja vertaisuuteen perustuen.

Voimaryhmä sopii henkilöille, jotka keskustelevat ja tutustuvat mielellään pienessä ryhmässä. Vertaistuen pilotissa saatujen kokemusten mukaan toimivassa ryhmässä on noin neljä jäsentä. Ryhmiin voi ilmoittautua jatkuvasti ja niitä koordinoi yhdistyksen Voimaryhmä-tiimi. Tiimi käsittelee hakemukset ja kokoaa sopivia ryhmiä ilmoittautumisten ja toiveiden mukaan.

Disso ry:n työryhmä toimii Voimaryhmien tukena mahdollisissa ongelmatilanteissa ja ohjaa ryhmien toimintaa muun muassa antamalla ryhmille valmiita teemoja käsiteltäviksi. Toiminnalla on koordinaattori, johon saa yhteyden sähköpostilla viestinta@disso.fi.

Vertaistoiminta on tarkoitettu Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry:n täysi-ikäisille jäsenille. Jos et vielä ole jäsen, korjaa asia jättämällä jäsenhakemus täällä.

Ilmoittaudu Voimaryhmätoimintaan alla olevalla lomakkeella. Ryhmiin voi hakea jatkuvasti: jos elämäntilanteesi ei juuri nyt salli osallistumista, voit ilmoittautua mukaan myös myöhemmin. Kokoamme uusia ryhmiä aina meille saapuneiden ilmoittautumisten mukaan.

VOIMARYHMÄN SÄÄNNÖT

On tärkeää, että yhteydenpito tapahtuu sovittujen rakenteiden ja yhteisten pelisääntöjen puitteissa. Yhteydenpito tapahtuu ensisijaisesti sähköpostitse ja kaikki ryhmän jäsenet sitoutuvat lähettämään vähintään yhden sähköpostin viikossa. Elämäntilanteet ja jaksaminen vaihtelevat, joten sähköpostien ei tarvitse olla pitkiä, viimeisteltyjä koherentteja elämänkuvauksia, vaan voit lähettää myös pieniä ja arkisia viestejä, toivotuksia ja tsemppauksia.

Disso ry on suunnitellut Voimaryhmään joitain rakenteita tukemaan jaksamista sekä hyvän mielen ja auttamishalun säilymistä. Ryhmän ensimmäinen tehtävä on kuitenkin keskustella toiveista, tarpeista ja jännityksen aiheista ja luoda hyviä käytäntöjä ja yhteisiä pelisääntöjä omaan Voimaryhmään. Ryhmissä on turvallista harjoitella tärkeitä yhteistyötaitoja ja tulla toimeen toisten ihmisten kanssa. Ryhmissä voi ja toivottavasti syntyykin myös uusia ystävyyssuhteita, jotka voivat luonnollisesti jatkua ilman mitään rakenteita!

Huom! Voimaryhmien toiminta ei ole anonyymiä, ja hakijat antavat suostumuksen välittää sähköpostiosoitteensa ja etunimensä omalle ryhmälleen tiedoksi, jotta toiminta voi käynnistyä. Annettuja henkilötietoja ei säilytetä ryhmien toiminnan loppumisen jälkeen. Hakijoiden jäsenyyden voimassa olo tarkistetaan jäsenrekisteristä ennen ryhmään pääsyä.

YHDESSÄ – AVOIMESTI – TURVALLISESTI

Palaute Voimaryhmäpilottiin vuonna 2018 osallistuneelta jäseneltä:

”Olen tosi iloinen, että ekoja kertoja elämässäni koen, että kuulun johonkin, enkä ehkä olekaan vääränlainen. Ja meillä on toivoa. Pelkkä ajatus dissojen voimaheimosta antaa voimaa. Toivon todella, että tämä ryhmä- tai kummitoiminta saadaan pian käytäntöön.”

Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry

Hakemus Voimaheimoon

Kuinka usein haluaisit kirjoittaa?

Olen jo Disso ry:n jäsen tai jättänyt jäsenhakemuksen.

Olen lukenut Voimaheimoryhmien säännöt ja sitoudun noudattamaan niitä, jos tulen valituksi ryhmään

4 + 6 =

Lisää Disso ry:n kirjoituksia

Uuden työntekijän tervehdys

Uuden työntekijän tervehdys

Olen Irene Palomino, Disso ry:n uusi järjestökoordinaattori ja haluan jakaa teille pienen kurkistuksen elämääni. Kotipesäni on tällä hetkellä Raahessa, missä jaan arjen puolisoni, esikoisemme ja pienen eläinlaumamme kanssa. Olen tiedonjanoinen ja innostun uusista asioista helposti. Eläimet, musiikki, tanssi ja huonekasvit ovat pysyviä asioita elämässäni. Ne antavat voimaa arjen keskelle ja pitävät minut jalat maassa.

lue lisää
Matalan kynnyksen keskusteluapua traumatisoituneille ja heidän läheisilleen

Matalan kynnyksen keskusteluapua traumatisoituneille ja heidän läheisilleen

Matalan kynnyksen henkilökohtainen keskusteluapu ja neuvonta traumatisoituneille ja heidän läheisilleen.
Keskusteluapuun voi varata ajan contact@disso.fi osoitteesta.

Tapaamiset järjestetään etänä zoom-alustan välityksellä.
Keskustelun tarkoituksena on olla vertaistukena, kuuntelijana ja antaa psykoedukaatiota traumatisoituneille ja heidän läheisilleen.
Traumoja tapaamisissa ei käsitellä.

lue lisää
Asiantuntija-chat Discordissa

Asiantuntija-chat Discordissa

Ensimmäisessä asiantuntija-chatissä Disson Discord-kanavalla torstaina 29.2. klo 17.00-18.00 Minka kertoo kokemustarinansa syrjäänvetäytyvästä ja syrjäytetystä nuoresta kohti osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Tarinassa keskitytään toipumiskokemukseen. Minka on koulutettu kokemusasiantuntija ja sanataideohjaaja. Kanavalla voit keskustella ja kysyä aiheesta.

lue lisää
Disso ry:n toimijoiden uudet nimet

Disso ry:n toimijoiden uudet nimet

Yhdistyksessä alettiin pyörittelemään syksyn alussa ajatusta siitä, että yhdistyksen vertaistukiohjaajille ja vertaisille olisi mukava olla jokin oma, yhteinen nimi. Yhteisen nimen käyttäminen voisi lisätä yhtenäisyyden tunnetta ja yhteishenkeä. Meille Disso ry:ssä on tärkeää, että kaikki yhdistyksen toimijat ovat mukana toiminnan kehittämisessä. Siksi pyysimmekin vertaistukiohjaajat mukaan ideoimaan sopivaa nimeä. Tämän jälkeen yhdistyksen jäsenet äänestivät nimiehdokkaista mieluisimmaksi Voimaheimolaisen.

lue lisää
Disso ry:n hallitustiimi 2024 esittäytyy

Disso ry:n hallitustiimi 2024 esittäytyy

Yhdistyksen syyskokous valitsee aina seuraavan kalenterivuoden ajaksi hallituksen jäsenet ja puheenjohtajan. Vuonna 2023 puheenjohtajana toimii Anu Miettinen. Hänen ja muiden hallituksen jäsenten esittelyt löydät tältä sivulta. Vuonna 2023 käynnistyi kolmivuotinen, STEAn rahoittama hankkeemme ”Vakauttava Voimaheimo emotionaalisesti traumatisoituneille aikuisille 2023–2025″. Sen toiminnanjohtajaksi on palkattu sairaanhoitaja, yhteisöpedagogi Jenni Lara-Ochoa, joka vuonna 2022 teki Disso ry:ssä opintoihinsa liittyneen harjoittelun ja opinnäytetyön.

lue lisää

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Copyright © 2024 Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry