Disso ry:n vertaiskahvilat (syyskuun loppu – lokakuun alku 2019)

...

TERVETULOA DISSO RY:N VERTAISKAHVILOIHIN!

 

Alta löydät tiedot eri puolilla järjestettävistä vertaiskahviloista (syyskuun loppu – lokakuun alku 2019). Paikkakuntien ja kahviloiden esittelyn jälkeen olemme kirjanneet jo saamamme palautteen perusteella yhteisiä suuntaviivoja tapaamisille.

Lisätietoa vertaiskahviloista voi kysyä koordinaattori Jesseltä osoitteesta viestinta(at)disso.fi

HELSINKI

ti 24.9. klo 18-20 Pasilan asukastalo, Topparikuja 2, 00520 Helsinki

JOENSUU

ke 2.10. klo 18-20 Geneesi, Siltakatu 20 A31, 80100 Joensuu, ryhmätilat
https://www.google.com/maps/search/Siltakatu+20+Joensuu?entry=gmail&source=g

KUOPIO

ke 25.9 klo 16-18 Cahfila Kulma, Kauppakatu 36, Carlsonin yläkerta Candytownin viereinen ovi
https://www.google.com/maps/search/Kauppakatu+36+Kuopio?entry=gmail&source=g

OULU

su 22.9. klo 12-14 Hyvän mielen talo ry, Kauppurienkatu 23, 2. krs (Ilona tila) *
https://www.google.com/maps/search/Kauppurienkatu+23+Oulu?entry=gmail&source=g

*Huom! Jatkossa Oulun tapaamiset tulevat olemaan maanantaisin klo 16.30-18.30.

 

KOKKOLA–KALAJOKI, PORI ja TAMPERE

Näillä paikkakunnilla vertaiskahvilatoimintaa on suunnitteilla syksystä lähtien. Seuraa tiedotustamme sähköpostissa ja somessa!

 

KUOPIO ja ROVANIEMI

Jäsenemme ovat ottaneet meihin yhteyttä ja toivoneet vertaiskahvilatapaamisia näissä kaupungeissa. Olisitko sinä kiinnostunut toimimaan näiden kahviloiden kontaktihenkilönä? Lisätietoja ja ohjeita voit kysyä Disso ry:n vertaiskahviloiden koordinaattorilta Jesseltä osoitteesta viestinta@disso.fi.

 

YHTEISIÄ SUUNTAVIIVOJA KAHVILATAPAAMISILLE

Haluamme kannustaa jokaista kuuntelemaan omia tuntemuksiaan. Jos koet tarvetta siirtyä hetkeksi rauhallisempaan tilaan, se on mahdollista. Jokainen on vastuussa ensisijaisesti itsestään. Osallistuminen on vapaaehtoista ja jokainen päättää itse, kuinka paljon osallistuu. Vertaiskahvila on tilaisuus tulla tutustumaan muihin jäseniin. Kyseessä ei ole ohjattu vertaistukiryhmä tai paikka omien hankalien kokemusten käsittelyyn. Kahvilassa ei ole sopivaa jakaa tai verrata traumatapahtumia, itsetuhoista oirehdintaa, syitä traumatisoitumisen taustalla jne., sillä sellainen voi vaikuttaa ei-toivotulla tavalla joidenkin vertaisten vireystiloihin ja hyvinvointiin, jopa niin, että sen huomaa vasta jälkikäteen. Toisen reviiriä on myös hyvä kunnioittaa, ei esimerkiksi ole suotavaa kätellä tai halata ilman lupaa, mikä onkin jo monelle meistä itsestään selvää. Tehdään yhdessä mukava ja voimaannuttava kahvitteluhetki!

 

Lisää Disso ry:n kirjoituksia

Uuden työntekijän tervehdys

Uuden työntekijän tervehdys

Olen Irene Palomino, Disso ry:n uusi järjestökoordinaattori ja haluan jakaa teille pienen kurkistuksen elämääni. Kotipesäni on tällä hetkellä Raahessa, missä jaan arjen puolisoni, esikoisemme ja pienen eläinlaumamme kanssa. Olen tiedonjanoinen ja innostun uusista asioista helposti. Eläimet, musiikki, tanssi ja huonekasvit ovat pysyviä asioita elämässäni. Ne antavat voimaa arjen keskelle ja pitävät minut jalat maassa.

lue lisää
Matalan kynnyksen keskusteluapua traumatisoituneille ja heidän läheisilleen

Matalan kynnyksen keskusteluapua traumatisoituneille ja heidän läheisilleen

Matalan kynnyksen henkilökohtainen keskusteluapu ja neuvonta traumatisoituneille ja heidän läheisilleen.
Keskusteluapuun voi varata ajan contact@disso.fi osoitteesta.

Tapaamiset järjestetään etänä zoom-alustan välityksellä.
Keskustelun tarkoituksena on olla vertaistukena, kuuntelijana ja antaa psykoedukaatiota traumatisoituneille ja heidän läheisilleen.
Traumoja tapaamisissa ei käsitellä.

lue lisää
Asiantuntija-chat Discordissa

Asiantuntija-chat Discordissa

Ensimmäisessä asiantuntija-chatissä Disson Discord-kanavalla torstaina 29.2. klo 17.00-18.00 Minka kertoo kokemustarinansa syrjäänvetäytyvästä ja syrjäytetystä nuoresta kohti osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Tarinassa keskitytään toipumiskokemukseen. Minka on koulutettu kokemusasiantuntija ja sanataideohjaaja. Kanavalla voit keskustella ja kysyä aiheesta.

lue lisää
Disso ry:n toimijoiden uudet nimet

Disso ry:n toimijoiden uudet nimet

Yhdistyksessä alettiin pyörittelemään syksyn alussa ajatusta siitä, että yhdistyksen vertaistukiohjaajille ja vertaisille olisi mukava olla jokin oma, yhteinen nimi. Yhteisen nimen käyttäminen voisi lisätä yhtenäisyyden tunnetta ja yhteishenkeä. Meille Disso ry:ssä on tärkeää, että kaikki yhdistyksen toimijat ovat mukana toiminnan kehittämisessä. Siksi pyysimmekin vertaistukiohjaajat mukaan ideoimaan sopivaa nimeä. Tämän jälkeen yhdistyksen jäsenet äänestivät nimiehdokkaista mieluisimmaksi Voimaheimolaisen.

lue lisää
Disso ry:n hallitustiimi 2024 esittäytyy

Disso ry:n hallitustiimi 2024 esittäytyy

Yhdistyksen syyskokous valitsee aina seuraavan kalenterivuoden ajaksi hallituksen jäsenet ja puheenjohtajan. Vuonna 2023 puheenjohtajana toimii Anu Miettinen. Hänen ja muiden hallituksen jäsenten esittelyt löydät tältä sivulta. Vuonna 2023 käynnistyi kolmivuotinen, STEAn rahoittama hankkeemme ”Vakauttava Voimaheimo emotionaalisesti traumatisoituneille aikuisille 2023–2025″. Sen toiminnanjohtajaksi on palkattu sairaanhoitaja, yhteisöpedagogi Jenni Lara-Ochoa, joka vuonna 2022 teki Disso ry:ssä opintoihinsa liittyneen harjoittelun ja opinnäytetyön.

lue lisää

Liity yhdistyksen jäseneksi!

Copyright © 2024 Suomen trauma- ja dissosiaatioyhdistys Disso ry